Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty en Style 20 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Zó vaak moet je conditioner gebruiken voor het beste resultaat

Bij sommige meiden vliegen de flessen conditioner er doorheen omdat ze elke douchebeurt hun haren verwennen met een flinke squeeze conditioner. Andere meiden gebruiken juist een conditioner als extraatje, misschien eens per week. Maar hoe vaak hoor je conditioner nou écht te gebruiken. Een haarstylist geeft antwoord.

Als je niet vaak genoeg conditioner gebruikt, dan doet dat niet veel voor je haar. Maar te veel is ook niet goed – te veel conditioner gebruiken kan zorgen voor te zwaar haar dat gaat hangen. Vaak zorgt dat voor slierterig haar wat niet goed in model wil blijven zitten. We vinden het allemaal maar verwarrend, en gingen op onderzoek uit.

Zo vaak wil je conditioner gebruiken

Well+Good vroeg aan haarstylist Ryan Trygstad hoe vaak je nou conditioner zou moeten gebruiken voor het beste resultaat. “I’m a believer in conditioning your hair after every shampoo,” vertelt hij in dit artikel. “Conditioners balance your moisture levels that were removed from the shampoo.

Hoeveel cm per jaar groeit jouw haar nou écht? We hebben het antwoord

Daarnaast raadt Ryan aan om wekelijks een deep conditioner of een haarmasker te gebruiken, en daar vooral consistent in te zijn. Consistent zijn is namelijk key als het om haarverzorging gaat. Hoe consistenter jij jouw haar goed verzorgd, hoe meer jouw haar gaat shinen.

Leer je haar kennen

Nog een laatste tip van Ryan: kijk goed naar je haar, want je kunt na een tijdje écht zien wat jouw haar te vertellen heeft. Als je in de zomer veel buiten bent, en af en toe naar het zwembad of naar de zee gaat, dan zal je merken dat jouw haar een stuk droger is. “Then I would condition more often to maintain your hair’s moisture levels,” aldus Ryan.

Voelt jouw haar droog, breekbaar of stug aan, en merk je dat je meer klitten krijgt dan normaal? Dat kan dan zeker een teken zijn om vaker conditioner te gebruiken.

Ziet jouw haar er juist snel vettig uit (terwijl het schoon is), voelt het zwaar of gaat het plat op je hoofd zitten? Dan zou je kunnen kijken of het helpt om minder vaak conditioner kunt gebruiken.

Je gebruikt je conditioner al je hele leven verkeerd – zo doe je het goed