Kim van der Blom
Kim van der Blom Life 20 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Legally Blonde 3 heeft officieel een releasedatum en wij kunnen niet wachten

Afgelopen weekend vonden de Emmy Awards 2021 plaats, daar vielen wederom veel prijzen. Maar misschien het allergrootste hoogtepunt van het evenement is dat onze favoriete karakters terugkomen. Legally Blonde 3 heeft officieel een releasedatum en Jennifer Coolidge vertelt er meer over!

We praten je bij.

Legally Blonde 3

We wachten al een tijd op updates over het derde deel van de iconische film. Ons favoriete karakter Elle Woods, die een voorbeeld is geweest voor vele millennials, maar zeker ook voor de generatie van nu, maakt een comeback. Maar ook icon Jennifer Coolidge, keert terug als haar karakter Paulette Parcelle. Wat zijn we nu te weten gekomen over de terugkeer van Legally Blonde?

Tijdens een interview met Queer Eye-acteur Karamo Brown op de rode loper van de Emmy Awards 2021 vertelt Jennifer, die daar is vanwege haar rol in HBO-serie White Lotus, dat ze klaar is om Mindy Kaling in een hoekje te drijven. Mindy Kaling is de schrijfster van het script voor Legally Blonde 3.

Daarnaast vraagt Karamo wat we kunnen verwachten van haar terugkeer als Paulette. Zoals Jennifer is, begint ze een idee voor een scène te beschrijven waarin zij samen met Reese Witherspoon’s karakter Elle Woods “heel hard rent”, zoals we altijd zien in de actiefilms.

Bekijk hier het volledige interview:

Releasedatum

In juni 2018 bevestigde Reese Witherspoon dat Legally Blonde 3 echt een feit is via Instagram met de caption “It’s true… #LegallyBlonde3.” Dit deed ze door het posten van een filmpje in Elle Woods-style, waarbij ze voorbij drijft in het zwembad op een luchtbed, iconic!

In oktober 2020 was er al een reünie te zien met de originele cast. Helaas was dit via Zoom vanwege COVID-19, maar dat stopt deze cast zeker niet. Na twintig jaar was de hele cast weer bij elkaar. Reese postte toen via Instagram een teaser: “Ohmigod you guys!! It’s a Legally Blonde Reunion. 🎀 We laughed, we cried and we may or may not have done the bend & snap for old times sake! 💅🏽 For the first time in 20 years, join me and the #LegallyBlonde cast tomorrow at 3:15PM PST on the @hellosunshine YouTube channel! PS: Don’t you want to see if Elle & Warner finally make up?

Maar wat weten we nu allemaal over deel drie van Legally Blonde? De film zou origineel uitkomen op Valentijnsdag 2020, maar vanwege corona is de release helaas vertraagd. De makers zijn al vanaf 2018 bezig met het produceren van de film, maar op 26 mei 2022 is het dan eindelijk zover. Dat is nog iets minder dan een jaar wachten! En geen zorgen, de originele cast keert zeker terug voor dit nieuwe deel. In een interview met Entertainment Tonight vertelde Reese “Als we het uiteindelijk echt gaan doen, zullen ze er hopelijk allemaal zijn.”

Wat kunnen we van de film zelf verwachten? Het wordt nog beter, de film wordt namelijk geschreven door Mindy Kaling! Zij is ook de schrijfster van de geweldige Netflix serie Never Have I Ever. Maar naast Mindy, keren ook de schrijfsters van de eerste film Kirsten Smith en Karen McCullah terug voor het derde deel. Daarnaast produceert Reese haar productiebedrijf, Hello Sunshine, samen met Platt Productions, die de eerste film produceerde, Legally Blonde 3.