Demi Rutten
Demi Rutten Life 2 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Verkiezingen: 4x Instagram-accounts die je helpen bij je stemkeuze

Op 15,16 en 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Nu weten we allemaal dat het belangrijk is om te stemmen, zeker als jonge vrouw.  Als we iets willen doen aan ongelijkheid, racisme, baankansen en de huizenmarkt is nu het moment om je stem te laten gelden. Maar wat is nu de juiste keus voor jou? Welke partij staat voor dezelfde standpunten als jij? Deze Instagram-accounts zetten delen van partijprogramma’s op hun pagina om jou te helpen bij het maken van je keus.

Het hoeft niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. 😊

Deze Instagram-accounts helpen je met kiezen

Er zijn dit jaar 37 partijen die zich verkiesbaar stellen. Dat zijn er enorm veel, hoe moet je daar in godsnaam uit kiezen? Gelukkig zijn er Instagram-accounts die je daarbij helpen en delen van partijprogramma’s voor je online zetten. Zo kun jij veel overzichtelijker zien of een partij staat voor wat jij belangrijk vindt.

1.@Partijprogrammasinposts

Dit account doet wat de naam al zegt, het plaatst punten van verschillende partijprogramma’s in posts op hun account met de partij er duidelijk bij.

2. @Stemopeenvrouw

Dit account staat voor meer vrouwen in de politiek. 31% van de leden van de Tweede Kamer is nu vrouw, en zij vinden dat dat meer moet worden tijdens de verkiezingen van dit jaar. Als je het met dat punt eens bent, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op dit account. Zij praten je bij over op welke partijen je het beste kunt stemmen en waarom.

3. @checkjestem

Dit account laat in zijn posts politieke stellingen zien en geeft vervolgens weer welke partijen voor en tegen zijn. Dit geeft een duidelijk overzicht van welke partijen bij jouw standpunten passen en zo kun je snel zien of een partij iets voor jou is.

4. @studentenstemwijzer

Ook als je geen student bent is dit een handig account om te volgen. Hierop staan namelijk interviews met alle partijleiders. De interviews zijn kort, maar je kunt er wel snel uit opmaken of een partij iets voor jou is of niet.

Lees ook: OMG! Er bestaat een app waarbij je een poepwedstrijd met je vrienden houdt