Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Seks 19 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

5x het verschil tussen hoe mannen en vrouwen verliefd worden

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. We denken, voelen, doen én communiceren anders. En daar is niks mis mee, maar soms wel onhandig. Zeker als die verschillen ervoor zorgen dat je niet weet of je crush jou ook ziet zitten. Daarom presenteren wij: 5 verschillen tussen hoe mannen en vrouwen verliefd worden.

Volgens de wetenschap zijn er niet zozeer verschillen tussen de gevoelens van mannen en vrouwen als ze verliefd zijn, maar wel hóe ze verliefd worden.

Verliefd worden: mannen vs. vrouwen

Goed. Er zijn dus niet veel verschillen tussen de gevoelens van mannen en vrouwen als het gaat om verliefdheid, maar er is wél een verschil tussen hoe beiden verliefd worden. Hoe snel iemand verliefd wordt op een ander, wie als eerste een liefdesverklaring geeft: dít zijn de verschillen tussen hoe mannen en vrouwen verliefd worden.

1. Vrouwen houden het bij één persoon

Volgens onderzoek focussen vrouwen zich sneller op één persoon, en een man is eerder geneigd om de lijntjes met meerdere personen warm te houden. Tuurlijk betekent het niet dat elke man dat doet, maar het is een opvallende conclusie uit het genoemde onderzoek.

2. Mannen worden sneller verliefd (ja, echt)

Waar je wellicht zou denken dat vrouwen sneller kriebels voelen en mannen langer doen alsof er niks aan het handje is, is niets minder waar. Uit een studie van tandfonline blijkt namelijk dat vrouwen minder snel verliefd worden dan mannen.

Van flirt tot relatie: zó weet je of je lover oprecht verliefd is of niet

3. De eerste “ik hou van je”

De eerste keer “ik hou van je” zeggen is héél spannend, zeker omdat je hoopt dat de ander het terug gaat zeggen. Well, raad eens? Mannen zeggen sneller “ik hou van je” dan vrouwen.

In hetzelfde onderzoek waarin naar voren kwam dat mannen sneller verliefd werden, werd ook gekeken naar wie verliefheid het snelste verbaal uit. Niet zo gek dat mannen ook de eerste zijn die “ik hou van je” zullen zeggen.

4. Vrouwen zeggen het vaker

Vrouwen zullen dus niet snel de eerste zijn die “ik hou van je” zeggen, maar áls ze het zeggen, ga je het ook vaker horen. Dat heeft alles te maken met het feit dat deze vier woorden meer voor een vrouw betekenen, dan voor een man. Auch.

5. Muur afbreken

Oké, een man wordt dus eerder verliefd dan een vrouw en zal dit sneller verbaal uiten. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat vrouwen wat meer tijd nodig hebben om zichzelf te worden. Volgens onderzoek spelen voor vrouwen meer factoren mee dan alleen uiterlijk en innerlijk. Liefde op het eerste gezicht staat niet in ons woordenboek.