Omani McDaniels
Omani McDaniels Love & Seks 25 sep 2016
Leestijd: 3 minuten

Voor de vrouw die zich door een man laat onderwaarderen

Soms accepteer je als vrouw minder dan je verdient, omdat je zoveel van iemand houdt. Je tolereert gedrag waarvan je weet dat je er geen genoegen mee zou mogen nemen. Altijd maar horen hoeveel hij van je houdt, maar het nooit zien. Er komt een moment waarbij je doorhebt dat je meer wilt, omdat wat je krijgt gewoon niet genoeg is.

Goede intenties zijn niet altijd genoeg

Liefde is iets puurs en prachtigs. Je kunt jezelf soms heerlijk verliezen in de liefde. Maar soms kun je jezelf zo dusdanig verliezen, dat je niet door hebt dat je niet genoeg gewaardeerd wordt. Soms vergeten mannen dat een relatie iets is, waaraan gewerkt dient te worden. Een relatie is iets wat leeft. Het dient gevoed te worden, door beide partijen.

Soms zit je in een relatie met iemand die veel voor lief neemt. De liefde is er, maar diegene mist de peper in zijn reet om in actie te komen en iets te gaan ondernemen. Dit is niet alleen vermoeiend, maar ook pijnlijk.

Die steek voel je heel vaak niet, omdat je met een roze bril rondloopt. Maar van je houden is niet genoeg. Jij verdient het om te te zien hoeveel iemand van je houdt en het niet slechts te horen. ‘Ik houd toch van je’ is niet een vrijkaart om laks gedrag te vertonen.

Jij ziet al zijn gebreken, al zijn minpunten. En toch houd je van hem en blijf je bij hem. Je ziet dat jullie samen sterker zijn en dat jullie het beste in elkaar naar boven kunnen halen. Het enige dat je vraagt, is dat hij waardeert wat jij voor hem over hebt. Dat hij ziet hoeveel jij voor hem doet en jou laat zien hoeveel hij van je houdt. Liefde is namelijk niet altijd genoeg.

Liefde maakt blind

Als jullie een ‘once in a lifetime’ connectie hebben, dan dient die gekoesterd te worden. Door jullie allebei. Jij bent degene die hem troost, jij bent degene die hem vertroetelt, jij bent degene die hem steunt, jij bent degene die door zijn ruige uiterlijk heen kan kijken en hem kan geven wat hij nodig heeft.

Het is dan echt niet te veel gevraagd, dat jij dezelfde behandeling terugverwacht. Maar hij moet het wel willen en doorhebben wat ‘willen’ inhoudt. Wat is hij bereid te geven voor de relatie? En is dat genoeg voor jou?

Mannen denken soms dat je er altijd zal zijn, omdat je van hen houdt. Dat komt deels doordat ervaring hen dat geleerd heeft. Als vrouw pik je namelijk veel meer, dan goed voor je is. Hij laat zich leiden door zijn ego, trots, angst of zelfzuchtigheid en jij wordt daar de dupe van.

Relaties dienen evenwichtig te zijn. Je wil naar je relatie kunnen kijken en in volle eerlijkheid kunnen zeggen dat je gelukkig bent. Dat hij jou steunt, dat hij jou waardeert, dat hij moeite doet, dat hij jou ziet als de godin die je bent. Kies voor jezelf en wat jou gelukkig maakt. Want als jij het niet doet, gaat niemand het voor je doen.

LEES OOK: Deze man schreef een hartverscheurende brief aan het meisje dat hij pijn deed