Emma Toussain
Emma Toussain Huidverzorging 27 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe bereid je je het beste voor op een brazillian wax?

Een brazilian wax behandeling is al jaren populair om die haartjes down there onder controle te houden. Helemaal als je op vakantie gaat is het een snelle manier om van je harige bikinilijn af te komen. Eenmaal op vakantie hoef je dan ook niet meer na te denken over scheren. Maar hoe bereid je je eigenlijk voor op zo’n wax?

De brazillian wax: doe jij het?

Een brazilian wax is een ontharingsmethode waarbij alle haartjes in het schaamgebied, inclusief de bikinilijn, schaamstreek en bilnaad, volledig worden verwijderd. Dit zorgt voor een volledig gladde en haarvrije look. Tijdens de procedure wordt warme was aangebracht op het te behandelen gebied en vervolgens snel verwijderd, samen met de haartjes. Dit kan in een salon worden gedaan door een professionele schoonheidsspecialist of thuis met behulp van waxstrips of waxkits.

Hoe bereid je je het beste voor op een brazillian wax?

Een goede voorbereiding is cruciaal om de behandeling zo soepel mogelijk te laten verlopen en ongemak te minimaliseren want ja, er gaat ongemak zijn. Je gaat haartjes laten trekken uit een zeer gevoelig gebied dus dat het pijn gaat doen is een gegeven. De één heeft een hogere pijngrens dan de ander dus iedereen ervaart ‘t anders, maar fijn is het niet. Dus hoe maak je het voor jezelf zo makkelijk mogelijk?!

Hou rekening met de haarlengte

Voor de beste resultaten moeten je haartjes ongeveer 0,5 tot 1 centimeter lang zijn. Dit is meestal ongeveer twee tot drie weken na je laatste scheerbeurt. Heb je nét geschoren, dan zijn de haartjes te kort en is de kans groter dat niet alles goed pakt.

Hygiëne

Neem een warme douche voordat je naar je afspraak gaat om het gebied schoon te maken. Dit zal helpen om de poriën te openen en de was gemakkelijker te laten hechten en het is daarnaast natuurlijk ook wel lekker fris.

No pain? No gain

Als je je zorgen maakt over de pijn, kun je overwegen om een pijnstiller zoals ibuprofen in te nemen ongeveer 30 minuten voor je afspraak. Dit kan helpen om het ongemak te verminderen en om nét die scherpe randjes te verminderen.

Comfy kleding + broek

Draag tijdens je afspraak comfortabele, loszittende kleding. Dit zal het ongemak na de waxbehandeling verminderen. Dus geen jeans of broek met sterke naden.

Zo kom je voor eens en altijd van de acne op je billen af

Hoe behandel ik mijn schaamstreek na de waxsessie?

Direct na de behandeling kan de huid gevoelig zijn en enigszins rood worden. Dit is normaal en meestal van korte duur, er zijn tenslotte heel wat haartjes verwijderd.

1. Vermijd warm water: Vermijd heet baden, sauna’s en hete baden gedurende minstens 24 uur na de behandeling.

2. Losse kleding: Draag gedurende de eerste 24 uur na de waxbehandeling loszittende katoenen kleding om wrijving en irritatie te minimaliseren.

3. Hydratatie: Gebruik een milde, ongeparfumeerde lotion om de huid te hydrateren en te kalmeren.

4. Ingroeiende haartjes: Om ingegroeide haartjes te voorkomen, kun je regelmatig exfoliëren en een product met salicylzuur gebruiken.

Good luck girls!

Het is bewezen: kleding van je lover aantrekken is gezond