Audrey Garot
Audrey Garot Love & Seks 7 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de voordelen van single zijn (ja, die zijn er echt!)

Het single leven kan soms een tikkie ingewikkeld zijn. Er wordt continu door vrienden en familie gevraagd of je nog geen partner hebt.. Nee, het antwoord blijft nog steeds hetzelfde. En stiekem verlang je zelf ook wel naar een lover om lekker tegenaan te kruipen ‘s avonds. Maar goed, je kan natuurlijk niks forceren en daarbij zitten er ook genoeg voordelen aan het single zijn.

Single as a pringle.

Dit zijn de voordelen van single zijn

Single zijn wordt vaak als iets negatiefs gezien, wat helemaal niet nodig is! Er zitten namelijk ook genoeg voordelen aan, die je niet zou hebben als je in een relatie zou zitten. Check de vijf voordelen hieronder.

1. Je hebt meer tijd om je energie in vriendschappen te steken

Wanneer je een partner hebt, verwacht hij natuurlijk dat je veel tijd en energie in hem steekt. Wat logisch is natuurlijk, maar je merkt wel dat je dan weinig tijd overhoudt voor je vrienden. Als je geen lover hebt, hoef je ook niet te kiezen tussen hem en je vrienden en kan je lekker al je energie in je vriendschappen steken. Zijn zij ook weer blij!

2. Als single is het makkelijker om je te focussen op je doelen

Zoals we net al zeiden, een partner hebben vergt gewoon veel tijd. Nu je single bent, heb je niet alleen meer tijd voor je vrienden, maar heb je ook meer tijd voor jezelf. Op deze manier kan je op je eigen tempo werken aan je doelen, zonder dat een partner je ‘in de weg zit’.

3. Je spendeert minder geld

Een vriend hebben kost gewoon enorm veel geld, vooral in die al zo dure decembermaand. Jullie vieren samen Sinterklaas en kerst, wat natuurlijk allemaal geld kost. Dan heb je ook nog zijn verjaardag, jullie jubilieum en niet te vergeten, Valentijnsdag. Pfff, wat een geld. Kan je maar beter single zijn.

4. Je kan veel spontaner afspraken maken met je vriendinnen

Als single zit jij niet vast een een partner, dus heb je ook geen vaste dagen wanneer je weer bij hem op de bank zit. Op deze manier kan je dus lekker spontaan afspreken met je vriendinnen, iets wat met een partner toch een stuk minder makkelijk gaat.

5. Het is fijn om te weten dat je genoeg hebt aan jezelf

Nu je een tijdje single bent en het je eigenlijk wel bevalt, besef je dat je eigenlijk helemaal geen partner nodig hebt. Jij redt het allemaal prima zelf! Het is fijn om te weten dat je het allemaal zelf aankan en dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van een partner. You go, girl!

‘Ben je weer alleen?’ Zó ga je om met single shaming tijdens de feestdagen