Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Seks 14 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Red flags: 5 voortekenen dat iemand van plan is je te ghosten

Als je je in de datingscene bevindt, ken je het begrip ghosten gegarandeerd. Wat is dát irritant. Waar jij de nodige energie in gesprekken met je date steekt, laat hij of zij je uit het niets ineens op gelezen staan – zónder aankondiging. Plots. Zomaar. En hoewel het overduidelijk is dat je wordt geghost zodra je ineens een paar dagen niet meer zo snel reactie op je appjes krijgt, zijn de voortekenen iets minder duidelijk.

Maar die zijn er wel. Zó merk je dat iemand van plan is je te ghosten.

De voortekenen van ghosten

Geloof ons: de volgende vijf voortekenen kennen schelen je een hoop tijd en hartpijn. Zéker als je al vaker het slachtoffer bent geweest van ghosting. Je hoeft je niet langer meer af te vragen of jij iets verkeerd hebt gedaan (waarop het antwoord sowieso nee is), want vanaf nu kan je het voor die tijd al onderscheppen.

Houd vooral in je hoofd dat er genoeg leuke mensen zijn out there, waardoor je niet langer je tijd hoeft te verdoen voor iemand die niet dezelfde energie in jou steekt en je altijd maar met vraagtekens laat zitten. Herken je een van deze vijf tekenen? Dan kan het heel goed zijn dat iemand van plan is je te ghosten.

1. Je date reageert niet enthousiast

If they wanted to, they would“, onthoud die zin. Tuurlijk hebben mensen het druk, moeten ze werken, plannen ze dingen met vrienden, maar als-ie zin had in een leuk gesprek met jou om stappen te zetten, zou dat wel gebeuren.

Reageert jouw date past na een paar uur met een kort antwoord en is hij of zij verder niet van plan het gesprek gaande te houden? Dat klinkt niet zoals je het zou willen. Je date ziet jouw niet als prioriteit en dat kan resulteren in waar je bang voor bent: geghost worden.

2. Unmatch of ontvolgen

Een overduidelijk voorteken is als je date je heeft unmatched of ontvolgd. Ja, dat gebeurt. Als iemand op het punt staat te gaan ghosten, kunnen deze stappen al worden ondernomen. *Pakt Tinder er bij*

3. Geen hints voor een volgende date

Was de eerste date een groot succes en zie jij een tweede date wel zitten, maar is de ander niet zo enthousiast en begint-ie maar niet over een tweede date? Allereerst: tuurlijk kan je het druk hebben. Ten tweede: lees de zin van punt 2.

“Sorry, ik had het druk, maar wanneer zien we elkaar weer?” zijn de berichtjes die je hoort te krijgen als er potentie in zit. Of een chille reactie als jij zoiets stuurt. Het draait allemaal om de moeite die je doet.

4. Je hebt het idee dat je tot last bent

Krijg je het gevoel alsof je date nooit geïnteresseerd is in jou en heb je eerder het gevoel dat je in de weg loopt? Da’s geen goed teken. Tuurlijk kan hij of zij best gamen als jij er bent, maar je hoort wel de nodige aandacht te krijgen, en wat dacht je van een fijn gesprek over hoe het nou met jou gaat?

5. Hij/zij lijkt afwezig als je samen bent

Gezellig ergens aan het eten, maar vermijd je date constant oogcontact of is-ie op zijn telefoon bezig? Grote kans dat je dan nog maar weinig over jezelf of je dag hebt verteld – simpelweg omdat er niet naar wordt gevraagd.

Meer over daten: