Gina Koninkx
Gina Koninkx Relaties 21 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Herkenbare situaties als je het vermoeden hebt dat je vriend(in) vreemdgaat

Je weet heel zeker dat jouw gevoel niet liegt en dat je gelijk hebt. Hoe pijnlijk dat ook is. Je bespreekt natuurlijk al enige tijd met je vriendinnen dat je het gevoel hebt dat je partner vreemdgaat. Toch twijfel je weer vaak aan je gevoel en vraag je je af of er echt niet een kansje is dat er ‘gewoon wat anders aan de hand is’. Vermoedens van vreemdgaan kunnen je helemaal opvreten.

Je bent echt niet de enige die het vermoeden heeft dat haar partner vreemdgaat. Uit onderzoek blijkt zelfs dat één op de vier Nederlanders wel eens vreemdgaat. Kun je nagaan hoeveel partners het gevoel hebben dat er iets niet aan de haak is.

Vermoedens van vreemdgaan

Heb jij het vermoeden dat je partner het ergens buiten de deur net iets te gezellig heeft? Dan zijn deze dingen erg herkenbaar.

1. Je gluurt vanuit je ooghoeken mee op het telefoonscherm

Het is wonderbaarlijk dat jouw ogen nog niet uit hun oogkassen zijn gerold. Vanuit de meest onmogelijke posities probeer jij mee te lezen op het scherm van je vriend(in). Dat allemaal om een glimp op te kunnen vangen van wat er allemaal wordt gezegd op WhatsApp, wie er op Instagram wordt geliked en om te zien of er nog dubbelzinnige DM’tjes in beeld verschijnen.

2. Je peilt de reactie van je partner

Terwijl je meekijkt op het telefoonscherm terwijl hij zit te appen, probeer je extra goed op zijn reactie te letten. Geen glimlach of blozende wangen ontsnappen aan jouw aandacht. Op deze manier probeer je te zoeken naar bevestiging dat je alle reden hebt om je zorgen te maken om een vreemdgaande partner.

3. Je durft alles tegen je vriendinnen te zeggen maar niet tegen je partner

Met jouw vriendinnen bespreek je al weken je vermoedens, je partner daarentegen durf je echt niet zomaar te confronteren met dit gevoel. Veel mensen zoeken eerst bij anderen meer bevestiging om over het drempeltje geduwd te worden uiteindelijk hun partner te confronteren.

4. Je test je partner met verhalen vragen over vreemdgaan

Op allerhande manieren. Zo deel je een verhaal van een vreemdgaande collega om te peilen hoe je partner hierop reageert. Je hoopt (nou ja, eigenlijk niet) op een partner die ongemakkelijk wordt en zich steeds verder in het nauw gedreven voelt.

Ons advies? Confronteer je partner. Of je vermoedens nou wel of niet blijken te kloppen, je weet vaak echt wel of je in de buurt zit. Blijf in ieder geval niet te lang hangen in een relatie waarin jij niet wordt gewaardeerd. Je verdient veel beter.

Micro-cheating is het nieuwe vreemdgaan: hoe gevaarlijk is het echt?