Emma Toussain
Emma Toussain TikTok 13 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom dansen in het openbaar vervoer, net zoals Tube Girl, bevrijdend kan voelen

Heel TikTok staat vol met ‘Tube Girl’ en wannabees. De 22-jarige Sabrina Bahsoon gaat al weken viral door haar video’s in de metro van Londen, waarin ze in het openbaar danst en de wind door haar haar laat gaan. Lijkt misschien awkward, maar daar heeft zij niks van.

Veel mensen bewonderen haar zelfvertrouwen, gelijk hebben ze.

Dansen in het openbaar vervoer, net zoals Tube Girl

Sabrina studeerde rechten aan Durham University en woont alleen in Londen, terwijl haar familie naar Maleisië is verhuisd. Na haar studie voelde ze zich ongelukkig, want alles wat ze deed was niet wat ze écht wilde doen. Ook voelde ze zich niet zichzelf, daarom begon ze met TikToks maken om zichzelf te kunnen uiten.

@sabrinabahsoon

Like imagine blocking tube girl…🤣 fit is from @Menace ❤️ #tubegirl #tubegirleffect

♬ original sound – EX7STENCE™

De rest is geschiedenis, want de eerste dansvideo van haar in the London tube ging behoorlijk viral. De bewegingen, de wind, de muziek.. alles paste lekker bij elkaar. Mensen proberen ‘t na te doen maar er is maar één #TubeGirl en dat is Sabrina. Ze werd tijdens Milan en Paris Fashion Week al uitgenodigd, enkele weken na naar viral video. De kracht van social media is duidelijk, maar bewijst zichzelf hier weer.

Dansen in het openbaar vervoer, net zoals Tube Girl, leert ons veel. Zoals:

  • Dans of niemand naar je kijkt

  • Een uitspraak die wel vaker gedaan wordt, maar als je alleen maar met jezelf bezig bent en je eigen plezier wordt je een stuk gelukkiger. Iedereen is op een bepaalde manier wel onzeker over iets, maar als je dat weet uit te schakelen en jezelf durft te zijn in elke situatie wordt je daar uiteindelijk een beter mens van. Moeilijk proces, maar uiteindelijk kom je er wel. Dansen in het ov lijkt méga ongemakkelijk, maar uiteindelijk boeit het vrij weinig.

  • Ben je niet gelukkig met je studie? Er zijn zat andere opties

  • Sabrina heeft een rechtenstudie afgerond en was daarna helemaal niet blij. Het betekent niet dat je iets moet doen in het werkveld van je studie, omdat je dat nou eenmaal gestudeerd hebt. Als het je doodongelukkig maakt, zijn er zat andere opties dus voel je vooral niet beperkt.

  • Niemand let écht op je

  • Vaak denk je dat iedereen op je let en dat mensen nog lang aan jou denken, maar iedereen is met zichzelf bezig. Aan het einde van de dag zal iedereen denken aan eigen gesprekken of handelingen en niet aan jou. Dansen in het openbaar is positief en zal mensen alleen maar laten lachen. Neem het leven niet zo serieus, zo erg is het allemaal niet.

Dit zijn onze favoriete quotes uit de film Mean Girls