Redactie
Redactie Confession 14 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Yara (27): ‘Mijn man wil in het weekend een ochtend vrij van onze baby’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Yara* over haar man die in het weekend een ochtend vrij wil van hun baby.

 

 

“Mijn man wil in het weekend een ochtend vrij van onze baby”

“Ik en mijn man kennen elkaar al 8 jaar. We hebben een hele fijne relatie en die werd dit jaar bekroond met de geboorte van ons eerste kindje, een dochter. Ze is op dit moment 5 maanden oud en ook met haar gaat het erg goed. Het was wel even aanpassen toen de baby kwam, maar we hebben nu alles redelijk goed op de rit. Ik werk twee dagen per week en mijn man werkt vier dagen en gaat nog één dag naar school. Hierdoor komt de zorg van onze dochter door de week voornamelijk op mij te liggen, maar hier heb ik geen probleem mee.

We hebben altijd al de afspraak gehad dat ik meer de huishoudelijke taken op mij neem (koken, schoonmaken en nu dus ook de baby verzorgen), terwijl hij ons financieel het meest ondersteunt. Daarnaast zorg ik ook elke nacht voor de baby. Ik geef haar borstvoeding en de laatste tijd wordt ze bijna elke twee uur wakker. Doordat ik niet zo diep slaap hoor ik haar huilen en ga ik ernaartoe. Mijn man slaapt zo diep dat hij haar in de nacht niet eens hoort huilen. In het weekend, wanneer we beiden vrij zijn van ons werk, delen we de zorgen rond de baby.”

Noor (24): ‘Mijn vriend laat mijn pikante foto’s aan zijn vrienden zien’

Extra slaap

“In het weekend proberen we er wel altijd voor te zorgen dat we beiden ook wat tijd voor onszelf krijgen, maar dit schiet er met de baby soms gewoon bij in. Een tijdje terug heb ik mijn man gevraagd of hij het goed vond als ik in het weekend beiden dagen wat langer in bed zou blijven liggen om wat extra te slapen, aangezien ik haar heel de nacht al verzorg. Hier gaf hij akkoord op en hij staat nu zaterdag en zondag met haar op.

Deze extra slaap kan ik meer dan goed gebruiken. Ik slaap in de nacht namelijk amper, doordat ik naast dat ik licht slaap ook maar slecht weer in slaap kan komen elke keer als ik wakker ben geweest om haar te voeden. Ook kan ik niet zo makkelijk overdag in slaap vallen als mijn man dat kan. Nu zegt mijn man dat hij ook ontzettend moe is door zijn werk en school en graag één dag in het weekend wilt “uitslapen”. Toen heb ik hem gezegd dat ik deze extra uurtjes slaap écht nodig heb, maar dat ik hem zeker overdag extra wil laten slapen. Dit resulteerde in een grote ruzie en ik weet nu niet hoe het verder moet. Ik heb namelijk het gevoel dat we het niet eens gaan worden hierover en ik kan het er eerlijk gezegd niet nog bijhebben.”

*De echte naam van Yara is bekend bij de redactie.

Jasmijn (29): ‘Ik betrapte mijn schoonmoeder toen ze mijn baby borstvoeding probeerde te geven’