Redactie
Redactie Confession 15 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Milou (23): ‘Mijn vriend verdwijnt in de badkamer met een stuk boter, maar komt eruit zonder’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Milou* over haar vriend die in de badkamer verdwijnt met een stuk boter, maar eruit komt zonder.

“Mijn vriend verdwijnt in de badkamer met een stuk boter, maar komt eruit zonder”

“Ik woon sinds een tijdje samen met mijn vriend. We hebben al 2 jaar een relatie en het gaat erg goed tot nu toe. Toch is mij de laatste tijd wel iets merkwaardigs opgevallen. Ik doe bij ons thuis altijd de boodschappen en ik merkte op dat de boter er steeds sneller doorheen ging de laatste tijd. Ik ging ervan uit dat ik mij misschien vergiste of dat mijn vriend meer met boter kookte als ik niet huis was. Toch begon het mij steeds vaker op te vallen dat er hele pakjes boter verdwenen en voor mijn gevoel kon dit geen toeval meer zijn.

Merel (25): ‘Ik bestel per maand meer dan 500 euro aan eten maar ik kan niet stoppen’

Dat het zeker geen toeval was dat er zoveel boter bij ons thuis verdween merkte ik snel genoeg. Vier weken geleden zag ik mijn vriend namelijk een stuk boter uit de koelkast pakken, om er vervolgens mee in de badkamer te verdwijnen. Ik deed net alsof ik niks zag, maar moest mezelf inhouden om ervoor te zorgen dat mijn gezicht niet compleet vertrok.”

 

 

Raadsel

“Nadat mijn vriend de badkamer was ingegaan met de boter kwam hij er pas drie kwartier later uit, zonder de boter… Ik was zo ontzettend in de war. Ik heb nog in de badkamer en de koelkast rondgekeken, maar de boter was gewoon compleet verdwenen. Vanaf dat moment ben ik hem in de gaten gaan houden. Het viel me op dat hij elke week minstens één keer voor een langere tijd de badkamer in verdween en er weer een pakje boter uit de koelkast verdween.

Ik besloot dat ik hem op een subtiele manier met deze gewoonte zou confronteren. Toen we samen in de keuken stonden zei ik bijvoorbeeld: ‘Waar is toch alle boter gebleven. Volgens mij is er deze week amper boter gebruikt en het is alweer op.’ Tot mijn verbazing gaf mijn vriend hier amper een reactie op en hij deed alsof hij er niets van wist. Hij wuifde het eigenlijk gewoon weg en ik bleef verbaasd achter.”

Yara (27): ‘Mijn man wil in het weekend een ochtend vrij van onze baby’

Confrontatie

“Toen de subtiele manier niet leek te werken koos ik ervoor om mijn vriend gewoon te confronteren. Ik kon absoluut niet bedenken waar hij elke keer deze boter toch voor nodig had in de badkamer en voelde mezelf er eigenlijk een beetje raar door. Nadat hij weer voor een lange tijd in de badkamer had gezeten besloot ik hem te confronteren. Hij keek me geschrokken aan en gedroeg zich ontzettend betrapt. Toch duurde het niet lang voordat hij zei dat hij er liever niet over wilde praten.

Hier liet ik het natuurlijk niet bij en ik werd boos, waardoor hij zei: ‘Ik kan anders ook gewoon mijn eigen boter kopen.’ Vol verbazing keek ik hem aan. Alles wat ik wilde weten was wat hij nou precies met de boter in de badkamer deed, maar hij wilde het maar niet vertellen en vroeg mij hem niet meer naar zijn ‘boteractiviteiten’ te vragen. Aan de ene kant is het gewoon boter, maar ik kan dit absoluut niet los laten… We hebben zo’n goede relatie, maar ik vind dit echt ontzettend verontrustend…”

*De echte naam van Milou is bekend bij de redactie.

Jasmijn (29): ‘Ik betrapte mijn schoonmoeder toen ze mijn baby borstvoeding probeerde te geven’