Redactie
Redactie Confession 16 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Merel (25): ‘Ik bestel per maand meer dan 500 euro aan eten maar ik kan niet stoppen’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Merel* over haar eetverslaving.

Hi Merel, kan je vertellen waar je last van hebt?

“Ik weet niet of ik er écht last van heb, want ik doe het omdat ik er een kick van krijg. Ik bestel graag eten en dat doe ik dan ook een paar keer per week. Ik hou totaal niet van koken en ik kan het ook voor geen meter. Waarom zou ik dat dan doen? Ook woon ik alleen dus ik hoef voor niemand anders eten klaar te maken. Daarom grijp ik vaak naar de telefoon om een bestel-app te openen en dan eten naar mijn voordeur te laten brengen. Favorieten? Ja, eigenlijk alles. Ik bestel graag pizza, bij de snackbar, mexicaans, thais.. alles. Het idee ook dan dat ik elke avond zo’n cadeautje aan de deur krijg daar wordt ik heel erg blij van.”

Veel geld kwijt

“Ik wordt er dus blij van als ik eten bestel, maar het is natuurlijk wel heel erg duur. Ik denk dat ik ongeveel voor zo’n 18 euro per maaltijd bestel en soms is dat meer en soms iets minder. Nou, dat doe ik bijna elke avond (en soms ook lunch) dus ik ben sowieso meer dan 500 euro kwijt elke maand aan bestellen. Ik moet er soms zelfs dingen voor laten, omdat ik mijn geld liever daar aan uitgeef. Ook moet ik nu nieuwe kleding kopen omdat ik mijn oude kleding niet meer pas en dat lukt me eigenlijk ook niet. Ik kan niet stoppen met eten bestellen. Ook als ik ‘s avonds nog trek heb rond 11 uur bestel ik soms nog frituursnacks. Het liefst wil ik dit leven behouden, maar ik weet ergens ook wel dat dit gedrag niet gezond is.”

* De echte naam van Merel is bekend bij de redactie.

Wil je hebben: op Funda staat nu een huis te koop mét snackmuur