Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 16 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Disney maakt nieuwe film met meer dan 500 (!) originele figuren om déze reden

Alle Disney-fans opgelet: er komt een wel hele bijzondere nieuwe film. Walt Disney Company bestaat vandaag honderd jaar en maakt speciaal daarvoor een korte film waarin ruim vijfhonderd animatiefiguren uit de geschiedenis te zien zullen zijn.

Disney maakt nieuwe film met meer dan 500 (!) originele figuren

Als echte liefhebber is het vaak moeilijk om je favorieten te kiezen.. in de nieuwe film Once Upon a Studio hoeft dat niet. Hier zijn 543 personages te zien uit 85 films van Disney, allemaal in de originele vorm. Sneeuwwitje, Mickey, Alice in Wonderland.. ze komen allemaal samen.

En da’s niet altijd even makkelijk voor de makers, zo bleek: “Opeens moesten de animatoren de handgetekende Sneeuwwitje maken zoals ze verscheen in Disney’s eerste animatiefilm uit 1937 en bijvoorbeeld de 101 dalmatiërs uit de jaren 60, waarvoor de toen baanbrekende Xerox-techniek werd gebruikt.” In de korte film komen de animatiefiguren tot leven zodra de laatste werknemers de studio verlaten. De film is te zien op Disney+!

Bekijk de trailer hieronder:

Geen AI

De film is niet met AI gemaakt, zo vertellen de makers. Dat komt niet overeen met de schrijversstakingen in Hollywood nu nu gaande zijn. Daar zijn ze bang dat AI werk gaat vervangen, daarom is deze technologie bewust niet gebruikt. “In sommige gevallen hebben we stemacteurs gevonden die heel, heel dicht bij het origineel kwamen. Bij anderen personages hebben we originele uitspraken uit hun films gebruikt.”

Duurste Disney-items ooit verkocht

Dat Disney veel harten sneller doet kloppen, da’s duidelijk. Ook de merch gaat na 100 jaar nog steeds razendsnel en sommige items worden dan ook voor heel veel geld verekocht. Naast gesigneerde items van Walt Disney zelf, zoals een Disney Studio restaurantmenu uit de jaren 1950 dat € 4.400 opbracht en daarmee het duurste Disney-item was dat ooit op Catawiki werd verkocht, bereikten originele tekeningen van bekende striptekenaars als Carl Barks en Don Rosa hoge bedragen, zoals deze twee kunstwerken die respectievelijk voor € 3.500 en € 2.800 werden geveild. Zeldzame Disney-strips zijn ook te vinden op de marktplaats, zoals de eerste editie van Donald Duck’s eerste solo-verschijning, momenteel in veiling met een geschatte waarde tussen € 800 en € 1.300.

De originele cast van Mean Girls is samen gespot op een filmset (!!!!)