Rosa Tettero
Rosa Tettero Love & Seks 27 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

Waarom je niet moet wachten op een man die niet voor jou wil gaan

Jij hebt je liefde al uitgesproken. Jij bent er klaar voor, een nieuwe stap. Nu wacht je op zijn bevestiging. Deze blijft echter uit. Misschien geloof je dat het nog komt, dat de perfecte verklaring van zijn liefde nog op zich laat wachten. Maar maanden of jaren wachten op iemand die twijfelt is niet de oplossing.

Het wordt obsessief

Geef toe, het wachten is niet leuk. Je hebt tegen jezelf gezegd dat er een kans is dat hij uiteindelijk gaat zeggen dat hij van je houdt. Je kunt daardoor obsessief worden. Continu checken of hij nog online is geweest op Whatsapp, zijn Facebook afspeuren of er misschien wel concurrentie is. Het beïnvloedt je leven als je je af gaat vragen of zijn status update over jou kan gaan.

Bepaal of het het wachten nog waard is. Voel je je er rot door? Hoe groot is de ‘kans’ dat hij uiteindelijk helemaal voor jou kiest?

Je zelfrespect neemt af

Terwijl jij wacht op de persoon die jouw liefde maar niet beantwoordt, neemt jouw zelfrespect af. In jouw hoofd vormen jullie het perfecte plaatje terwijl de kans van slagen met een andere man misschien wel vele malen groter is.

Jij wacht en hebt al helemaal in je hoofd hoe je gaat reageren zodra hij zijn liefde heeft verklaard. Jij denkt dat je eindelijk de gelukkige bent. Maar denk goed na, hoe lang wil je nog wachten en is dat wachten het waard? Hoe lang heeft deze jongen nodig om na te denken of hij daadwerkelijk van je houdt? Je verliest je zelfrespect en waardigheid door het eeuwige wachten en je fantasie over hoe geweldig de chemie tussen jullie is.

Er is een verschil tussen liefde en mogelijkheid tot liefde

Wanneer jij je liefde al hebt verklaard dan heb je daar natuurlijk goed over nagedacht. Jij verwacht dan ook snel een antwoord van de man in kwestie. Helaas kun je het doen met een ‘misschien’ en elk teken dat hij geeft kun jij niet plaatsen. Het kost tijd om je ware gevoelens naar buiten te brengen, maar houd in gedachten dat er een verschil is tussen de tijd nemen en jou in de wacht plaatsen. Voor altijd.

Een man vinden die voor de volle 100% voor jou gaat

Hij voelt jou niet

Jezelf in allerlei bochten wringen om hem de ruimte te geven en uiteindelijk om hetzelfde punt te komen is niet altijd de beste oplossing. Het is niet wat liefde hoort te zijn. Liefde draait om er voor elkaar te zijn. Om iemand geven als diegene pijn voelt. Samen de pijn doorstaan. Als jij wacht op hem, maar hij kijkt niet naar jou dan is het het wachten niet waard. Jij voelt je rot en het kan hem weinig schelen.

De uiteindelijke ‘ja’ is niets waard

Stel, je hebt maanden en maanden gewacht tot hij zijn gevoelens voor jou eindelijk weet te plaatsen. Hij komt bij je terug en vertelt dat hij van je houdt terwijl jij dit hem al een eeuwigheid terug hebt vertelt. Laat je niet misleiden. Vraag jezelf af: waarom heeft het zo lang moeten duren voordat hij wist wat hij voor je voelde?

Misschien heeft deze man jou als een plan B omdat hij niemand anders kan krijgen. Dat klinkt heel naar, maar die mogelijkheid is er. Waar is de liefde als hij niet 100 procent voor jou kon gaan? Als je besluit nog te wachten: bedenk dat jij speciaal bent, dat jij continu liefde verdient en dat je serieus wordt genomen. Je verdient beter als hij jouw liefde niet (of veel te laat) beantwoordt.

Lees ook: Mannendossier: 24 x hoe je ons vrouwen als man écht hoort te behandelen