Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 27 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Waarom wij vrouwen zo graag zijn trui of shirt dragen

De hoodie van je lover, zijn overhemd zijn t-shirt in de ochtend. Oh wat vinden we het toch lekker om zijn kleding te dragen. Maar waarom nou eigenlijk? We trekken normaal gesproken altijd het liefst schone kleren aan die nét uit de was komen. We lenen niet graag kleding van vriendinnetjes, alleen soms voor een feestje. Maar ook dan vinden we het belangrijk dat ze schoon zijn en natuurlijk perfect passen.

Dus wat is het dan met ons vrouwen dat we zo ontzettend graag zijn kledingstukken dragen? Gewassen of niet, te groot, het maakt he-le-maal niets uit, als het maar van hem is.

Het ruikt naar hem

Ja, deze kon natuurlijk niet ontbreken. Zijn trui, t-shirt of overhemd ruikt naar hem. Het is fijn om zijn geur om je heen te hebben. Het is bewezen dat geuren iets in je teweeg brengen. Zo bepaal je ook of je iemand aantrekkelijk vindt door onder andere zijn of haar geur. En wat is er nou lekkerder dan de hele dag die reactie van verliefdheid te krijgen omdat je zijn geur ruikt?!

We verbinden ook herinneringen aan geuren. Stel je voor dat hij bij jullie ontmoeting geur X op had en daarna vrijwel alleen geur Y droeg. In de trui van hem die je nu draagt ruik je echter geur X die jou herinnert aan die eerste date. En die date heeft er voor gezorgd dat jullie nu lovebirds zijn.

In zijn trui op de bank zitten

Het doet je denken aan hem

Als je iemand ontzettend leuk vindt dan zit diegene 24/7 in je gedachtes. En heel eerlijk, die gedachtes zijn heerlijk. Als je zijn trui, t-shirt of overhemd aandoet dan denk je automatisch aan hem. Je draagt iets om jouw lichaam wat van hem is. En daardoor voelt hij heel dichtbij, ook als hij niet in je buurt is.

Het staat eigenlijk best aantrekkelijk

Hoevaak heb je al geen filmscène gezien waarin een meisje zijn overhemd aantrekt nadat ze naast hem wakker is geworden? Haar nonchalante messy bedhaar in combinatie met zijn (net iets te grote) overhemd die niet helemaal dichtgeknoopt is zodat haar decolleté prachtig uitkomt, maken haar een picture perfect.

En jij kan dat ook. Het staat sexy. Of het nou een overhemd is, een te grote trui of een lekker ruim t-shirt waar je verder niks onderaan hebt. Hij zal je gelijk naar bed willen slepen. Direct.

Het zit comfortabeler dan je eigen kleding

Een strakke leren broek, een skinny jeans, een nauwsluitende top of misschien zelfs wel een corset zijn vaak niet de meest comfortabele dingen om te dragen. Tuurlijk, wij hebben ook joggingbroeken en ruimvallende shirts, maar over het algemeen zijn zijn kleren toch nog net iets comfortabeler. Al is het alleen maar omdat zijn kleren lekker ruim vallen om jouw kleine vrouwelijke lijf.

Zijn kleren zijn heerlijk. Aantrekken en nóóit meer uitdoen ladies.