Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Gezondheid 26 nov 2016
Leestijd: 6 minuten

Influencer Vivian Hoorn: ‘Ik heb nu de borsten die bij mijn lijf horen’

Veel vrouwen denken na over een borstvergroting. Vivian Hoorn, influencer overwoog dit ook een aantal jaar geleden. En zij besloot om deze ‘geweldige verandering in haar leven’, zoals ze het zelf noemt, te ondergaan. Daarom blijkt het maar weer dat ze niet alleen knap, succesvol en grappig is, maar ook goudeerlijk.

Who’s that girl?

  • Naam: Vivian Hoorn
  • Leeftijd: 24
  • Beroep: Fotograaf, stylist
  • curve model
  • Woonplaats: Amsterdam

Onlangs was er veel te doen om vloggers die hun cosmetische behandelingen deelden met hun volgers. De meningen zijn verdeeld. ‘Inspireer’ je jonge meisjes op de verkeerde manier of is het juist goed om in deze tijd waar schoonheid een grote rol speelt, transparant te zijn?

Vivian Hoorn deelt dit soort dingen niet expliciet met haar volgers maar maakt van haar borstvergroting geen geheim. Daarom vroegen haar het spreekwoordelijke bh’t(je?!) van haar lijf.

Op welk moment begon je na te denken over een borstvergroting?

‘Vanaf mijn zeventiende kwam er onzekerheid. Mijn lichaam begon zich vrouwelijker te vormen en ik merkte dat ik m’n borsten echt niet mooi vond. En dat had vooral met de vorm te maken. Daarnaast vond ik grote borsten altijd al mooier, dus ben er vanaf die tijd veel meer aan gaan denken. Maar ik wilde eerst kijken of ik mezelf kon accepteren zoals ik er uit zag. Haha, niet gelukt dus!’

Kan je ons een moment vertellen waarop je onzeker was over je borsten?

‘Ik heb altijd lange relaties gehad en ik kan me geen dag herinneren dat ik trots met m’n a-cupje heb rondgelopen bij m’n vriend. Ik hield vaak m’n BH aan en deed zelfs m’n handen voor mijn borsten. Er zijn veel momenten geweest dat ik letterlijk stond te huilen voor de spiegel.’

Heb je je wens over een borstvergroting direct met je omgeving gedeeld?

‘Ik ben meteen heel open geweest over mijn keuze dat kwam ook omdat ik er zélf helemaal achter stond. Mijn ouders wisten al heel lang dat ik niet zo happy was met mijn borsten en snapten mijn keuze. Ze hebben mij altijd gesteund, wat heel fijn was. De rest van mijn omgeving vond het zonde en onnodig. Dat zou ook mijn reactie zijn bij een ander, maar toen ze zagen dat ik het écht wilde, steunden zij mij ook.’

VH. on Instagram: “the peach to my watermelon, hihi. ?? wearing swim collection of @loavies #girlsgoneloavies”

17.4k Likes, 164 Comments – VH. (@vivianhoorn) on Instagram: “the peach to my watermelon, hihi. ?? wearing swim collection of @loavies #girlsgoneloavies”

Hoe heb je de juiste kliniek gevonden?

‘Ik heb een consult gehad bij Velthuiskliniek in Eindhoven. Dr van der Tits was mijn arts. Ik dacht dat moet goed zitten, haha! Ik had mijn afspraak na de zomer ingepland zodat ik niet meteen in bikini hoefde met mijn borsten. Dan kon de boel eerst even indalen. Ik heb op veel momenten gedacht.. ‘Meid je gaat sleutelen aan een gezond lichaam, hoe hypocriet kan je zijn’ Maar de gedachte aan de borsten die ik zou krijgen was sterker.’

Veel meiden zijn bang voor de operatie, hoe heb jij dit ervaren?

‘De operatie ging heel ontspannen en ben erg goed geholpen. Je wordt goed voorbereid wat ook helpt. Bij mijn ouders had ik gelukkig een bed waarin ik rechtop kon slapen. Want ik zeg het je eerlijk, ik was er zeker van dat zestien vrachtwagens over mij heen hadden gereden.

Ik heb lange tijd kleine pijntjes gehad maar de narcose heeft meer aanslag op mijn lichaam gehad. Maar pijn waar je voor hebt gekozen is anders dan pijn die je overkomt. Na zo’n operatie weet je precies waar het spreekwoord ‘wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden’ vandaan komt.’

Heeft de borstvergroting je een andere vrouw gemaakt?

‘Ik ben een compleet ander mens geworden. Daarom wilde ik ook meedoen aan dit interview. Mensen hebben een duidelijke mening over plastische chirurgie. Maar ze vergeten wat het emotioneel met iemand kan doen.

Nadat ik mijn borsten had, zag ik dat ik trots kon zijn op mijn lichaam. Ik was jaren lang onzeker geweest over mijn vormen en die werden nu juist minder. Sinds de operatie ben ik bijna acht kilo aangekomen en ik ben nog nooit zó blij met mijn lijf geweest.

Dat betekent niet dat ik niet het lichaam van Doutzen zou willen. Maar hey, baby you got curves! Enjoy it. Ik loop als een trots vrouw rond in een lichaam wat eindelijk echt bij mij past.’

Wat is het eerste wat je hebt gedaan met je ´nieuwe´ borsten?

‘Naaktfoto’s maken natuurlijk, nee grapje hoor haha. Ik moest de eerste zes weken een sport bh aan maar heb dat ding uiteindelijk zes maanden gedragen. Misschien niet charmant, maar ze zaten heerlijk.

Uiteraard heb ik ook ook kleding gekocht met lage decolletés, want mijn borsten mochten nu wel gezien worden.’

Kan je een moment noemen waarop je heel blij bent met je borsten?

‘Eigenlijk elke dag. In de zomer als ik in een bikini loop, maar ook als ik zomaar even voor de spiegel sta.’

Even een brutale vraag, hoe reageren mannen op je borsten nu?

‘Mijn geluk is, is dat ik dus best wel wat ben aangekomen en heb het idee dat mijn borsten zich daardoor natuurlijker zijn gaan vormen waardoor ze niet meteen nep ogen.

Ik kreeg laatst een berichtje op mijn Instagram dat een groepje jongens die ik niet kende een discussie hadden over de ‘echtheid’ van mijn borsten. Haha, ik zal ze even een link doorsturen van dit artikel, is dat ook weer duidelijk.’

you can find me in green. ?

17.3k Likes, 164 Comments – VH. (@vivianhoorn) on Instagram: “you can find me in green. ?”

Je bent een bekende influencer in Nederland waarbij je uiterlijk een grote rol speelt. Hoe ervaar je dat?

‘Ik heb vroeger als model gewerkt en denk dat dat wereldje wel een stukje heftiger was dan wat ik nu doe, toen moest ik namelijk voldoen aan de eisen van een ander. Nu ben ik helemaal mezelf op social media. En stiekem heb ik ook een beetje zo van: Take it or leave it.’

Vind je het belangrijk om als influencer open te zijn over, in jouw geval, een borstvergroting?

‘Het is geen geheim wat ik heb gedaan. Als mensen het vragen ben ik hier altijd meteen eerlijk over. Over mijn ingreep heb ik vier jaar nagedacht. Dus doe niets impulsief, want daar kan je spijt van krijgen. Voor de rest, het is jouw lichaam als je er zelf gelukkig van wordt, ga er voor. Iedereen zal toch wel een mening vormen of je het nou wel doet of niet, het wel eerlijk zegt of niet.

Wat zou je andere meisjes adviseren als ze een borstvergroting overwegen?

‘Als je er al over na dacht, denk er dan nog eens heel goed over na. Past het überhaupt bij je lichaam? Want echt, kleine borsten zijn fantastisch. Als ik vroeger Kate Moss borsten had gehad had ik er niks aan laten doen. Ik heb deze keuze gemaakt maar het hoeft voor jou niet dezelfde ervaring te zijn. Want eerlijk, zoals je omgeving ook zal zeggen, je bent prachtig zoals je bent!’

Als je nog niet fan was van deze Brabantse blondine dan ben je het nú wel. Wil je meer weten over wat Vivian allemaal doet? Volg haar dan op Instagram.