Emma Toussain
Emma Toussain Make-up 3 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom je NU roze setting powder toe wil voegen aan je make-uproutine

Lekker dan, poederen wij al jaren met translucent óf gele setting powder, blijkt roze de beste kleur te zijn. Maar waarom? Kylie Jenner is fan, dus wij ook. Roze is sowieso helemaal in, met dank aan Barbie.

Waarom je NU roze setting powder toe wil voegen aan je make-uproutine

Banana powder óf Laura Merciers Translucent setting powder zijn al jaren favoriet en om eerlijk te zijn werken die ook hartstikke goed, maar roze lijkt een nieuwe nummer 1 te zijn. Waarom? Dat heeft alles te maken met de kleurtheorie, die vaak tijdens make-uplooks gebruikt worden. Kijk naar de ondertoon in je huid én eventuele huidproblemen. Mensen met acné hebben vaak een groenige ondertoon, hoe gek dat ook klinkt. Een roze kleur zorgt er dan voor de huid geneutraliseerd wordt. Ook wordt roze vaak geassocieerd met jeugdigheid. Dus als jouw huid een zachtroze uitstraling heeft is dat vaak een stuk natuurlijker en mooier dan geel.

Ook als je roze setting powder onder je ogen gebruikt, zorgt het ervoor dat je donkere kringen op een hele natuurlijke manier opgelicht worden. Nou, als dat niet genoeg reden is, weten wij het ook niet meer!

Je kunt roze poeder gewoon zelf uitproberen door je gezicht op te maken zoals je altijd doet. Foundation, concealer en dan gebruik je de poeder op de plekken waar je wil dat alles op z’n plek blijft zitten. Vaak is dat onder de ogen, rondom de neusvleugels en op je wangen.

@claudianeacsumakeup

Have you ever tried it? My model @bbiancatudor #pinkpowder #powderpuff #hudabeauty #hudabeautyeasybake #hudabeautycherryblossom #hudabeautypowder #powderhack #makeuphacks

♬ original sound – Claudia Neacsu

Roze setting powder kopen

Natuurlijk geven we je ook een aantal goede tips, zodat je thuis zelf aan de slag kunt met de juiste roze kleuren. Niet té prijzig, maar wel goeie kwaliteit.

Huda Beauty Baby Bake in Cherry Blossom

Huda Beauty
Via Ici Paris XL

Laura Mercier setting Powder in Cosmic Rose

Laura Mercier
Via Douglas

Kylie Cosmetics setting powder in de kleur Birthday

Kylie Cosmetics
Via Douglas

Zo, dan kan jij in elk geval aan de slag. Wedden dat je hierna niet meer anders wil?

Wangen zoals Barbie? Roze blush is populairder dan ooit en hier shop je ‘t