Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 3 nov 2015
Leestijd: 5 minuten

Waarom seks zoveel fijner is als je verliefd bent

Seks is heerlijk. We kunnen er intens van genieten. Maar seks is de ene keer fijner, beter en lekkerder dan de andere keer. Ieder persoon is anders, ieders behoeftes zijn anders, en iedereen vindt wat anders fijn. Maar wat één van de belangrijkste factoren is om écht fijne seks te hebben, is toch wel hoeveel liefde je voor een persoon voelt. Seks is vaak een uiting van liefde naar elkaar. Het resultaat van verlangen, van het smachten naar elkaar. Van iemand totaal willen opeisen, opeten en veroveren. Het stillen van honger, want als je naar elkaar kijkt spatten de vonken er vanaf. Je wil niets liever dan ongelooflijk intiem zijn met elkaar. Nog dichterbij die persoon komen en je volledig overgeven.

Maar soms heb je seks zonder gevoel. Misschien heb je een scharrel aan de haak geslagen voor wie je geen gevoelens hebt, of je neemt iemand mee na het stappen; de zogenaamde booty call. Je hebt een heet avontuur, maar van liefde is geen sprake.

Maar sta eens stil bij je avontuurtjes versus de keren dat je met iemand intiem was tussen de lakens waar je ongelofelijk verliefd op was/bent. Of van wie je verschrikkelijk veel houdt. Dan kom je er vast achter dat de keren dat je écht verliefd was, ook de keren zijn geweest die zijn blijven hangen in je gedachte. De keren die je echt in je achterhoofd houdt om nooit meer te vergeten.

Als je liefde voor elkaar hebt, maken jullie zielen connectie

Als je ontzettend gek bent op een persoon, en hij op jou, dan zullen niet alleen jullie lichamen connectie maken, maar ook jullie zielen. Jullie smelten als het ware samen en zijn onoverwinnelijk. Je hebt het gevoel alsof jullie samen naar de maan gaan en samen weer terugkomen op aarde.

Je durft elkaar aan te kijken, je open te stellen voor elkaar. En daardoor kun je veel en veel meer genieten. Hij eist jou op, jij eist hem op. Het spel wordt samen gespeeld. Je weet precies wat de ander lekker vindt, zonder het uit te hoeven spreken. Het gevoel gaat diep. Dieper dan je ooit eerder hebt gevoeld of hebt meegemaakt.

Want als je geen liefde hebt voor elkaar zal het puur een lichamelijk spel zijn. Je hebt seks zoals je hebt geleerd seks te hebben. Jullie halen trucjes uit waarvan je weet dat ze de ander zullen plezieren. Maar er is geen moment waarop jullie connectie maken. En daardoor zal je gevoel minder diep gaan, de seks minder intens zijn en je orgasme minder heftig.

Door de liefde heb je in eerste instantie geen seks voor je eigen genot, maar vooral om elkaar te plezieren

En daar zit een heel groot verschil. Natuurlijk heb je seks omdat JIJ dat lekker vindt. Maar als je echt oprecht van iemand houdt en heel gek op iemand bent, dan wil je ook dat de ander geniet. Dan gaat het om elke aanraking die jou laat sidderen, elke kus die jou hartkloppingen geeft. Het is de weg naar dat orgasme toe wat telt.

Als hij gek op jou is zal hij gefocust zijn op jou. Hij zal kijken hoe jij reageert op zijn aanrakingen. Hij zal aftasten wat jij lekker vindt, hij zal zorgen dat je hoe dan ook naar je hoogtepunt gaat komen. Omdat hij je dat wil geven, vanuit zijn liefde voor jou. En andersom geldt dat net zo.

Als je het gevoel hebt dat je iemands speeltje bent, zul je zelf ook minder willen geven. Als je het gevoel hebt dat hij het doet om klaar te komen en daarbij geen rekening houdt met jouw lichaam, zul je teleurgesteld zijn. Seks gaat om evenwicht. Hoe meer je gelijk optrekt, des te beter de seks zal zijn. En dat zal eerder het geval zijn als je intens verliefd bent op elkaar, dan wanneer je goed wordt aangepakt door je scharrel in een positie van achter.

De weg er naar toe en de tijd daarna is veel fijner als je verliefd bent

Begrijp ons niet verkeerd, wij vrouwen vinden het heerlijk om tegen een muur aangezet te worden en een vluggertje te maken op z’n tijd toch? Maar over het algemeen vinden we het heerlijk als de vrijpartij start met een lading aan intieme zoenen. We willen dat hij ons meeneemt naar de slaapkamer en daar verder gaat met het spel. We vinden het heerlijk als hij de tijd neemt om onze kleding uit te trekken en ons lichaam te bewonderen. En we vinden het ook heerlijk om na afloop met hem te knuffelen.

Bij een bootycall gaat het meestal net wat anders. Je komt ruw zoenend binnen, valt ongemakkelijk bovenop elkaar op bed (één van jullie twee is namelijk in een onbekend huis waardoor een struikelpartijtje vaak voorkomt), je trekt vanuit je hongerigheid snel zelf je kleding uit en duikt weer bovenop elkaar. Als jullie uitgespeeld zijn lig je vaak naast elkaar naar het plafond te staren (stel je voor dat je hem moet aankijken). Daarna trek je je kleding aan en zeg je hoogst waarschijnlijk al even ongemakkelijk gedag.

Oké, dit is wel een extreem voorbeeld. Maar in de meeste gevallen als je seks hebt zonder liefde, vindt er weinig liefde vooraf plaats, en weinig liefde achteraf. En soms is dat helemaal oké, maar als we eerlijk zijn tegenover onszelf, is dat beetje liefde toch wel echt de kers op de taart.

Ook al is een scharrel of een bootycall soms helemaal prima en ook echt wel de moeite waard, vergeet nooit dat seks vanuit liefde crème de la crème is. Het is de Chanel onder de tassen en de Louboutins onder de schoenen. Seks vanuit liefde ga je nooit vergeten. Het is allesverslindend, diepgaand, en bovenal een fantastische ervaring.