Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 5 okt 2018
Leestijd: 4 minuten

Als je vent deze 12 dingen doet of zegt, dan weet je dat hij goed voor je zal zijn

Een nieuwe relatie aangaan is altijd even spannend. Na een paar dates weet je natuurlijk wel een beetje hoe hij is, maar je komt er vaak pas echt achter als je hem al een tijdje je vriend mag noemen. Maar als hij deze dingen zegt of doet, dan hoef je je absoluut geen zorgen te maken.

1. Als hij vraagt hoe het met je vriendinnen gaat

Een vriendin die net een break-up achter de rug heeft of een andere vriendin waarvan haar lieve hondje ingeslapen werd; hij zal naar ze vragen omdat hij weet dat het jou ook bezig houdt. Maar ook omdat hij oprecht geïnteresseerd is.

2. Als hij beleefd is tegen personeel

Als je boy niet met zijn vinger knipt en vervolgens roept naar de rekening, dan is hij een zeker een blijvertje. Als hij aardig en beleefd is tegen het personeel in een kledingzaak of in een restaurant, dan is hij waarschijnlijk aardig en beleefd tegen iedereen. En dat wil je.

3. Als hij je vraagt hoe je dag is geweest

Als je een drukke dag hebt gehad, dan is niets zo heerlijk dan de vraag hoe je dag is geweest. Hij is oprecht benieuwd wat je allemaal gedaan hebt en dat maakt het allemaal juist leuker om het allemaal in geuren en kleuren te vertellen.

4. Hij deelt zijn eten met je

We houden van eten, dat mag duidelijk zijn. En hoe fijn is het als je boy zijn eten met je wilt deelt zonder dat je erom smeekt? Hemels.

5. Hij heeft geen dominante rol in jouw agenda

Hij vindt het heerlijk om tijd met je door te brengen, maar hij vindt het ook goed als je een eigen leven hebt. Daarom dringt hij zichzelf niet op en gunt hij jou ook tijd met andere mensen.

6. Hij vertelt telkens weer hoe mooi je bent

Wij vrouwen kunnen vaak onzeker zijn. Complimentjes kunnen helpen om dat wat te minderen, en al helemaal als je ze iedere dag hoort. Als je vent je vaak laat weten dat je mooi bent, dan weet hij waar hij mee bezig is. En wat hij niet wil laten gaan.

7. Hij ditcht je niet als hij bij zijn vrienden is

Als jullie gezamenlijk iets afspreken met de vrienden van je vriend dan gedraagt hij zich niet ineens heel anders. Hij laat je niet zitten of wat dan ook, omdat hij graag wil dat jij het ook leuk hebt met zijn vrienden.

8. Hij onthoudt dingen die je hebt gezegd

Dingen onthouden is nooit een sterk punt geweest bij mannen. En dat zal het ook nooit worden. Als hij dingen van je onthoudt, dan weet je dus dat hij ècht goed voor je is.

9. Hij gaat je niet 100 keer bellen als je op stap bent

Het is goed als hij bezorgd is, maar te bezorgd is ook weer niet chill. Als hij je iedere keer appt of belt als je een avondje uit bent met je vriendinnen, dan wordt je daar misschien op een gegeven moment ook een beetje moe van.

10. Hij geeft zijn fouten toe

Als hij een keer fout zit, dan is hij volwassen genoeg om dat toe te geven. En zo hoort het ook. Niets is zo onterecht als een discussie voeren waar jij het gevoel krijgt dat je de schuldige bent.

11. Hij laat je met rust als je tijd voor jezelf nodig hebt

Als je zegt dat je even toe bent aan me-time, dan begrijpt hij dat. Je hoeft hem niet duizend keer uit te leggen dat er niets aan de hand is. Soms is het gewoon lekker om even alleen maar aan jezelf te denken.

12. Als hij voor verpleger speelt als je ziek bent

Als je ziek bent, dan is het heerlijk als dingen voor je gedaan worden en als je het gevoel krijgt dat er iemand voor je zorgt. Als je vent in deze categorie valt, dan kan het haast niet anders dan dat hij een goed persoon is.

Het is niet de bedoeling dat je al deze punten als een soort checklist gaat zien. Iedere man is anders en iedere man is lief op zijn eigen manier. Als hij je maar gelukkig maakt, dat is het allerbelangrijkste.

Misschien vind je dit ook wel interessant: Echt waar: Mannen worden eerder verliefd dan vrouwen en dit is waarom