Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 21 okt 2015
Leestijd: 5 minuten

Wat vrouwen écht willen: 11 dingen die ons hart laten smelten

Oh wat vinden we het toch heerlijk als ons hart overloopt van liefde. De kleine momentjes dat je hart smelt die blijf je vaak onthouden, dat is wat vrouwen écht willen. Waarvan ons hart smelt? Dat is niet zo ingewikkeld. Soms gebeurt er onverwachts iets waardoor je hart in vuur en vlam staat. Wanneer hij extra moeite doet, je wat extra aandacht geeft, op de momenten waarop je het eigenlijk niet verwacht.

Het zijn juist die momenten die we niet meer vergeten. De momenten waarvan we zouden willen dat ze voor heel lang zouden duren. De momenten die we direct delen met onze vriendinnen en die ‘aaaahhh’s’ en ‘ooooh’s’ opleveren. Ook al zijn ze mierzoet, ze zijn heerlijk. De momenten waarop ons hart smelt. Wij denken dat iedere vrouw van de onderstaande ‘smeltende momentjes’ er wel één, twee of drie minimaal moet herkennen (en wij vinken ze allemaal af, dus voel je absoluut niet schuldig als je dat ook hebt).

1. Wanneer hij zijn uiterste best doet en het hem misschien toch nét niet helemaal is gelukt

Of dat nou betrekking heeft op het schoonmaken van het huis waarbij hij alles nét even wat anders terugzet waardoor je tijdelijk je spulletjes kwijt bent. Of dat hij een spontaan weekendje weg boekt en wel drie foundations heeft meegenomen maar je make-up remover is vergeten. Hij probeert het. En dat is zo ontzettend lief.

2. Als hij een (bijna overdreven) gentleman speelt

De deur voor je openhouden, je jas aannemen of je juist in je jas helpen, de stoel voor je klaarzetten, je helpen met de trap op en af te gaan. Het is heerlijk als hij het doet. En als het een klein beetje wordt overdreven dan vinden we dat zelfs een beetje aandoenlijk.

3. Als hij een briefje voor je achterlaat op een onverwachte plek

‘Ja natuurlijk heb ik een visitekaartje bij me, ik zal ‘m even pakken’ en op het moment dat je je laptoptas opendoet vind je daar opeens een briefje. ‘Ik denk aan je schatje, tot vanavond. X’ Je glimlacht één seconde, misschien twee. De lieverd. Hij heeft vanochtend stiekem toen jij onder de douche stond de moeite genomen om een briefje in je laptoptas te stoppen. Ahhh…

4. Wanneer hij je een spontaan ontbijtje op bed brengt

Je doet je ogen open en je ziet daar een dienblad vol met lekkernijen staan. Je kijkt nog slaperig uit je ogen en ziet dat hij al aangekleed is. Hij is stiekem vanochtend de deur uit gegaan om voor jou verse croissantjes te halen, sinaasappelen om te persen en hij heeft ook nog eens heerlijk beleg meegenomen en vers brood voor als je nog meer honger hebt. En ooooohh is dat eitje nou in de vorm van een hartje? Te cute.

5. Wanneer hij aanbiedt om te koken en zich vervolgens helemaal uitslooft

Of hij vanavond voor je mocht koken? Ja fijn. Als je aankomt verwacht je een pasta à la studententijd. Maar de tafel is gedekt, de kaarsjes zijn aan, hij staat te zweten in de keuken en je ziet ook nog eens verschillende maten bestek leggen (of nja, het zouden verschillende maten moeten zijn). Hij heeft niet alleen je lievelings gerecht gemaakt maar er ook nog een bijpassend voorgerecht en nagerecht bij gemaakt. Omdat hij je even wilde verrassen. SCORE.

6. Als hij het laatste blokje chocola voor jou bewaart

Gewoon. Het. Allerliefste. Ooit. Het laatste blokje van jullie lievelingschocola laat hij liggen. En hij raakt het echt niet aan. Ook al is er niets anders in huis. Het is voor jou.

7. Als hij avondje bier drinken afzegt om bij jou te chillen op de bank

Iedere donderdagavond ben je ‘m kwijt en komt ie dronken thuis na een avond bier drinken en gamen met zijn vrienden. Helemaal fijn want op die avonden ben jij vaak op pad met je vriendinnetjes. Maar als dat een keer niet doorgaat en hij besluit om zijn avond met zijn vrienden af te zeggen om spontaan een avondje samen door te brengen, dan smelt je hart echt wel. Voor één keer kan dat prima.

8. Wanneer hij opeens de auto voorrijdt en je onverwacht meeneemt naar Parijs

Je stuurt een berichtje dat je over een half uurtje naar hem toekomt. Hij stuurt ‘nee, blijf waar je bent’. En jij begrijpt er helemaal niets meer van. Dan belt hij je een kwartiertje later en staat hij voor je deur mét gevulde weekendtassen. Je wilde origineel uit eten? Dat kan. Onder de Eiffeltoren. Vanavond. Met z’n tweeën en een fles champagne.

9. Als hij per ongeluk iets laat ontglippen over hoe hij jullie toekomst ziet

Mannen zijn altijd best wel stoer. En ze zullen nooit zomaar zeggen dat ze nu écht baby’s willen, of dat ze morgen willen trouwen. Maar soms zitten jullie lekker te kletsen en dan zegt hij opeens:’ Ja als wij kinderen hebben dan..’ En als je hem dan vragend aankijkt doet hij net alsof hij het nooit heeft gezegd. Jaja, er zit geen bloemkool in onze oren. Dat hoorden we echt wel. De schat.

10. Als hij niet kan wachten om je voor te stellen aan zijn vrienden

Zij hoort bij mij, en ze is verdomd lekker. Toch? Zo niet, dan toch.

11. Als hij een nachtje weg heeft geboekt en zelfs kaarsjes meeneemt om de ruimte te versieren

Of rozenblaadjes voor in bad, of een USB kabeltje zodat hij jouw favoriete Spotify playlist op kan zetten. Hoe dan ook, als hij kleine dingetjes mee neemt voor je waarvan hij weet dat het heel veel voor jou betekent, of je hart doet laten smelten. Zeg nou zelf, dat is het allerliefste ooit toch?