Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 20 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

4 gezondheidsvoordelen waardoor jij jouw glas frisdrank omruilt voor water

Een glas water drinken: een kleine moeite met een groots effect op je lichaam. Want wist je dat een glas water veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Maak er dus een dagelijkse gewoonte van om genoeg water te drinken, en wel om deze redenen.

Op de vraag hoeveel water een mens precies nodig heeft op een dag, verschillen de antwoorden. Wel is er een gemiddelde berekend: gemiddeld 1,5 tot 2 liter water per dag. Dat komt neer op ongeveer 8 glazen water per dag.

Vier redenen waarom water zo gezond is

1. Optimale werking van je organen

Een lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water. Veel van dit water zit in ons bloed, maar ook onze organen bestaan voor een groot deel uit water. Wanneer jij genoeg water drinkt, zorg je er dus ook voor dat jouw organen optimaal kunnen werken.

2. Je huid wordt er beter door

Zeg maar dag tegen oneffenheden en hallo tegen een flawless huid. Laten we het niet mooier maken dan dat het is: het is namelijk niet zo dat je een chronisch droge, doffe huid meteen kunt verbeteren door een paar glazen water de drinken. Helaas.

Maar als jij met regelmaat die 2 liter water per dag aantikt, dan is het niet ondenkbaar dat je dat ook gaat zien aan de conditie van je huid. Het is namelijk wél zo dat jouw huid een stuk droger kan worden met een watertekort.

No filter – Deze 8 celebrities laten hun echte huidtextuur zien op Instagram

3. Water bevat geen calorieën

Wist je dat water soms ook honger stilt, omdat jouw lichaam soms geen verschil weet tussen honger en dorst? Het zou dus best kunnen zijn dat je je hongerig voelt, maar dat je eigenlijk iets moet drinken. En natuurlijk kan het echt geen kwaad als je af en toe een glaasje frisdrank drinkt, maar als je een fles cola per dag wegdrinkt is het echt gezonder en beter voor je lichaam om die glazen te vervangen door water.

4. Genoeg water drinken verhelpt hoofdpijn

Voel je je soms wat dof, en heb je een lichte zeurende hoofdpijn? Grote kans dat dat komt doordat je te weinig water drinkt. Als je lichaam uitdroogt, is het minder goed in staat of afvalstoffen weg te voeren. Vaak is dat als je wakker wordt, omdat je dan al een lange tijd niets hebt gedronken.

Je kunt dit het beste voorkomen door in de ochtend meteen twee glazen water te drinken. Het liefst geen ijskoude glazen water, want dat kan zwaar op je maag vallen. Ga liever voor kamertemperatuur.

Bonuspunt: water is goedkoop

Bijna nergens ter wereld is het leidingwater zo goed als in Nederland. Het is dan ook een groot voordeel dat je hier met je glas een verfrissend glaasje water kunt tappen. En dat scheelt toch weer met die euro’s die je in de supermarkt betaald voor een blikje of fles frisdrank.

Oops – 7x skincare fouten die jij waarschijnlijk ook dagelijks maakt