Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 29 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Who Killed Jill Dando? Moord op BBC-presentatrice uitgelicht in nieuwe docu

De herfst is het perfecte seizoen om met een goede true crime-docu op de bank te kruipen. Gelukkig staat Netflix er vol mee en ze zijn ook nog lang niet van plan te stoppen met nieuwe producties. In de nieuwste true crime Who Killed Jill Dando? wordt de moord op BBC-presentatrice Jill Dando uitgelicht.

Want er gebeuren heel veel gekke dingen.

Who Killed Jill Dando nieuwste true crime

Sommige true crime-series zijn zó bizar dat je het bijna niet gelooft. Denk aan Jeffrey Dahmer of het verhaal van de Murdaugh murders. Andere verhalen komen dan juist weer heel dichtbij en dat maakt ze misschien nóg enger. In Who Killed Jill Dando? wordt de moord op BBC-presentatrice Jill Jando onderzocht. In 1999 werd zij vermoord, gewoon overdag en vlak bij haar huis. Hoe kon dat gebeuren? En wat waren de motieven? Jill werd 38 jaar.

Jill werd gezien als ‘the golden girl of British television’, en werd door haar charme en looks vaak vergeleken met prinses Diana. Dat zij vlak voor haar eigen huis werd doodgeschoten kwam dan ook als een enorme shock. Iedereen had theorieën over wie het gedaan kon hebben. Criminelen, de russische maffia of misschien toch een stalker? Het was één van de grootste onderzoeken van die tijd en er werd zelfs een beloning van 250.000 pond belooft voor de gouden tip.

Ook werd er een man gearresteerd voor de moord, die het uiteindelijk niet gedaan bleek te hebben. Die man boos omdat er 8 jaar van zijn leven weg is én de zaak werd een soort van gesloten. Nu jaren later is het dus nog steeds niet opgelost, terwijl het één van de grootste vraagstukken was van die tijd.

Wie heeft het nou gedaan?

Kijkers van de docu zijn ontzettend geïnteresseerd en willen dan ook graag weten wie het heeft gedaan. En met een true crime weet je maar nooit of het einde duidelijkheid biedt omdat het gaat om échte mensen en échte zaken. En dat lukt niet altijd. Of het inmiddels bekend is wie haar killer was? We zullen niks spoilen, kijk zelf maar.

Je huis upgraden voor een prikkie? Action stunt met stijlvolle decoratie