Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 16 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Schrijf het in je agenda: op déze datum gaat de zon onder na 18 uur ‘s avonds

We zitten nu volop in wintertijd en het alhoewel dat elk jaar hetzelfde is, soms vergeten we hoe lekker het is als het nog licht is als je van werk naar huis reist. Hoe we dat eigenlijk niet doorhebben als het zomer is. Dus.. om je Blue Monday wat minder erg te maken hebben we uitgezocht wanneer het om zes uur ‘s avonds, als de meeste mensen net klaar zijn met werk, nog licht is.

Op déze datum gaat de zon pas onder na zes uur ‘s avonds

Waarom hebben we eigenlijk zomer-en wintertijd? In 1946 werd de zomertijd afgeschaf en daarna hebben we in Nederland heel wat jaren zonder geleefd. In 1977 werden zomer- en wintertijd weer ingevoerd en dit kwam eigenlijk allemaal door de oliecrisis. Want door in de zomer langer gebruik te maken van het zonlicht zou er op die manier energie bespaard worden. En dat hebben we eigenlijk altijd zo gehouden. In de zomer is het dus langer licht maar in de winter is het ook wel héél vroeg donker. Zo voelt dat dan.

Dus mocht jij wat depri worden van het feit dat je altijd in het donker naar huis reist.. let dan goed op. We hebben namelijk uitgezocht vanaf welke datum het weer licht is om zes uur ‘s avonds.

Datum: 19 februari
Opkomst zon: 07:46
Hoogste punt: 12:54
Ondergang zon: 18:01

19 februari dus! Iets langer dan een maand volhouden en je gaat gewoon weer in het licht naar huis. Ben je al om 5 uur klaar? Of zelfs eerder? Dan heb je mazzel want dan kan je al langer genieten van het licht. Wil je alle data zien? Dat kan op deze hele handige website met allerlei informatie over de zon. Kan fijn zijn om af en toe een beetje te checken, als jij ook weer zit te wachten op die dagen dat de zon weer langer schijnt.

Wallen verbergen: waarom je dat met bronzer moet doen in plaats van concealer