Redactie
Redactie Lifestyle 5 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Yara (29): ‘Ik denk dus dat mijn leven leuker blijft zonder kinderen’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Yara* over haar kijk op kinderen.

Hi Yara, vertel!

“Ik ben nu 29 jaar oud en dat betekent dat de volgende keer als ik jarig ben 30 wordt. Maakt mij allemaal niet zo veel uit, maar mijn omgeving wel. Zij vinden ‘t nu wel tijd dat ik eens ‘aan kinderen ga beginnen’ en zo plat brengen ze het dan ook. Ik heb nu twee jaar een hele leuke relatie dus daar ligt het niet aan, ik zit eigenlijk gewoon niet zo heel erg te wachten op kids. Ik ben écht van mening dat mijn leven leuker wordt en blijft als ik niet voor kleine mensjes hoef te zorgen. Mijn vriend denkt er gelukkig ook zo over, alleen mensen in mijn omgeving snappen dit echt niet.”

Is het alles waard?

“Mijn ouders bijvoorbeeld, die vinden het verschrikkelijk dat ik er zo over nadenk. Zij zeggen dat het krijgen van kinderen ontzettend bijzonder is en dat die kleine blije koppies ervoor zorgen dat je alle nare dingen vergeet. Maar is het het écht waard? Misschien ben ik egoïstisch, maar het leven wat ik nu heb vind ik geweldig. Ik reis veel voor werk, heb ontzettend veel leuke vrienden en ik kan ook nog eens vaak weekendjes weg. Dat wordt natuurlijk minder als iedereen om mij heen wel besluit aan kids te beginnen, maar zélf kan ik dat wel blijven doen. Moet ik mijn leven kleiner maken voor de komende 18 jaar omdat ik kinderen op de wereld wil zetten?”

* De echte naam van Yara is bekend bij de redactie.