Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 26 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo krijg jij je zelfvertrouwen terug na een nare break-up

Iedereen maakt ‘t wel eens mee.. een break-up. De ene is vervelender dan de ander, maar toch raak je altijd in zekere zin iets kwijt of sluit je iets af. Dat zijn altijd leermomenten en je moet jezelf dan ook goed de tijd geven om aan de nieuwe situatie te wennen. Waarschijnlijk heb je na een break-up niet meteen zin om te gaan daten of misschien voel je je zelfs wel een beetje onzeker. Hoe zorg je er dan voor dat jij je weer helemaal je oude zelf voelt? No worries, wij helpen je.

Zo krijg jij je zelfvertrouwen terug na een nare break-up

Er zijn talloze albums geschreven na een heartbreak, dus dat een grote impact heeft op iemand leven als je relatie uitgaat dat is duidelijk. Maar hoe kom je over die pijn heen? En hoe zorg jij ervoor dat je weer een beetje zeker in je velletje zit?

1. Geef jezelf alle tijd die je nodig hebt

Het lijkt cliché, maar het is echt waar. Je hebt gewoon tijd nodig en die moet je jezelf dan ook echt geven. Je kan niet verwachten dat je na een aantal dagen weer helemaal oké bent. Je gaat een rouwproces door en je moet accepteren dat de dingen die eerst zo normaal waren misschien nu heel anders zijn. Misschien raak je ook wat gemeenschappelijke vrienden kwijt, wie weet woonden jullie wel samen en moet je opeens verhuizen. Dat zijn heel veel verandering. Neem de tijd om te huilen, te rouwen, te lachen, te vloeken.. alles wat goed voelt.

2. Zorg voor quality time met de mensen die je liefhebt, maar zorg er ook voor dat je alleen kan zijn

Eén van de belangrijkste dingen is om met mensen te zijn waar je het gezellig mee hebt, zonder drama en gezeur. Daar heb je waarschijnlijk aan het einde van je break-up al genoeg van meegemaakt, dus zorg voor veel afleiding. Maar.. je moet ook oefenen met alleen zijn. Zorg dat je niet afhankelijk wordt van anderen, dus het is belangrijk dat het ook leuk vind om tijd door te brengen met jezelf.

3. Zorg goed voor jezelf

Van binnen, en van buiten. Natuurlijk moet je chocola en ijs eten om de heartbreak te doen sussen, maar zorg er ook voor dat je niet in een soort put beland. Kleed je leuk aan, doe een make-upje op en fake it until you make it. Het helpt écht om jezelf goed te verzorgen, dan voel je je uiteindelijk ook beter.

4. Stap een beetje uit je comfortzone

Doe dingen die je eerder niet durfde.. stap op een leuke jongen af, spring uit een vliegtuig, koop die dure tas.. doe dingen waar je later op terug kan kijken met een lach.

Dating hack: neem een edelsteen mee op je volgende date