Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 7 jan 2016
Leestijd: 3 minuten

Zo stop je voor eens en altijd met het verlangen naar berichtjes van hem

Je pakt je telefoon. Niks. Geen bericht. Je legt ‘m weg. Pakt ‘m weer. Voor je gevoel heb je al uren niet meer gekeken maar in werkelijkheid is er nog maar een minuutje voorbij. Je opent je WhatsApp. Heb je misschien geen melding gekregen? Nee niks. Nog steeds niet. My god. Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon één berichtje terug te sturen? We kennen het allemaal. Je bent aan het appen met een potentiële datekandidaat, je scharrel, of misschien wel je lover waarmee zaken nog niet officieel zijn gemaakt. Tenminste, jij appt. Hij stuurt niks terug. Het houdt je bezig en het vreet je langzaam op. Vragen gaan door je hoofd heen. Waarom krijg je niks terug? Waarom stuurt hij niks? Je hebt ‘m al 51 keer online zien komen. Dan kan hij toch op z’n minst wel even antwoorden?

Je realiseert je maar al te goed dat het belachelijk is dat je zó verlangt naar dat ene berichtje. Dat het heus niet de wereld betekent. Maar alsnog kun je er gewoon niet tegen dat je geen reactie krijgt. En pas op het moment dat je het berichtje eindelijk wél krijgt, ben je even gerustgesteld. Tot jij weer wat terugstuurt en het (lange) wachten weer opnieuw begint.

Maar er zijn manieren waarop dat ene berichtje minder belangrijk wordt. Waardoor je minder gek in je hoofd wordt als hij niet (meteen) reageert. Het kan, en wel zo:

Besef je dat het maar een paar woorden zijn die digitaal worden uitgesproken

Heel kort door de bocht: jij maakt je de hele dag druk om alleen enkel en alleen een paar digitale woorden. Maar wat betekenen die woorden nou? Het enige wat hij doet is achteloos een paar lettertjes intikken op zijn telefoon en vervolgens op de send button drukken. Misschien doet ‘ie wel zonder dat hij er écht aandacht aan besteedt.

Misschien is het enige wat je terugkrijgt ‘oké’ of ‘ja, en met jou ook’ nadat jij ‘m hebt gevraagd of alles goed met hem gaat. Tsja weet je dat ook weer. Fijn.. De kans is namelijk klein dat je een berichtje krijgt met daarin woorden die je oh zo graag wil horen. En de kans is al helemaal nihil dat je een hele liefdesbetuiging krijgt. Kortom, je zit te wachten op..niks. Chill.

Zoek afleiding

Het kan zijn dat jullie eerst heel veel contact hadden en hij de laatste tijd afwezig is. Je mist zijn aandacht, zijn berichtjes, zijn grapjes. Logisch. Hij was vermaak. Je telefoon trilde elke minuut en nu gaat ‘ie nauwelijks meer af. We weten allemaal dat die telefoon soms een ongelooflijke verslaving kan zijn. Maargoed, doe wat altijd werkt: zoek afleiding.

Pak je little black book erbij en stuur je ex uit het verleden een berichtje. Of scroll door je telefoonlijst en check welke nummers je recentelijk hebt opgeslagen na je avondjes stappen, maar waar je nog niets mee hebt gedaan. Wij noemen dat de rebound WhatsApper. Leg nieuwe contacten. Of nog beter, richt een groep op WhatsApp op met allemaal leuke mensen. Je telefoon staat de hele dag roodgloeiend waardoor je niet eens meer tijd hebt om te denken aan zijn berichtjes.

Wis alle gegevens

Gewoon delete. Zorg ervoor dat je geen kans krijgt om hem een berichtje te sturen. Dan zit je namelijk ook niet te wachten op een antwoord. En natuurlijk wil je zijn nummer niet helemaal kwijt. Schrijf ‘m daarom op een briefje, geef ‘m aan een vriendin of zet ‘m in je notities. Iedere keer als je dan zijn naam wil selecteren bij WhatsApp moet je ‘m eerst opnieuw opslaan en dat geeft je precies genoeg tijd om te beseffen dat je dit niét wil.

Je beseft je namelijk dat je dat nummer niet voor niets hebt gewist. En moeite nemen voor iemand die ook geen moeite neemt om jou uit zichzelf een berichtje te sturen is het gewoon niét waard. En zo voorkom je ook een hoop verspilde energie.