Rosa Tettero
Rosa Tettero Gezondheid 7 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Bewezen: vrouwen willen het liefst een man met tattoos in bed

Geef toe: als er een man met tattoos voorbij loopt dan kijk je even twee keer. Want het is toch best interessant. Maar waarom kijk je eigenlijk twee keer? Daar is een hele mooie en vooral sexy verklaring voor.

Hallo tattooman

Een nieuw onderzoek heeft een aantal interessante ontdekkingen gedaan over hoe wij vrouwen naar mannen met tattoos kijken en andersom. Dat we de body art interessant vinden, is niet zo gek, maar er zit misschien wel een heel andere reden achter dan we denken.

Aan het onderzoek deden 2500 heteroseksuele mannen en vrouwen mee. Aan hen werd gevraagd om naar de blote lichamen te kijken van mannen met verschillende tattoos. Sommige mannen werden zelfs gephotoshopt met kleine neppe tattoos op hun lichaam. De foto’s toonden dezelfde mannen met en zonder tattoos.

Een snoepje in bed

En wat blijkt? Vrouwen vonden mannen met tattoos agressiever, dominanter, mannelijker en gezonder dan de blote mannen zonder tattoos. Maar, de vrouwen vonden de mannen met tattoos niet per se aantrekkelijker.

Zowel mannen als vrouwen associeerden tattoos met een hoger testosteron niveau en als het op de mening van vrouwen aankomt, associeerden zij de tattoomannen met betere bedprestaties. Volgens de onderzoekers verandert het beeld dat vrouwen over mannen hebben, wanneer ze tattoos hebben. We slepen de tattooman maar wat graag mee de slaapkamer in.

We willen ook romantiek

Maar, als vrouwen opzoek zijn naar een man waarmee ze óók romantische taferelen kunnen beleven, kiezen ze voor de man zonder tattoos. Het lijkt alsof de tattooman die wordt geassocieerd met agressie en zelfs ontrouw juist zo seksueel aantrekkelijk is, omdat er vaak geen romance bij komt kijken.

Vrouwen vonden mannen met tattoos ook minder geschikt als echtgenoot of vader. Vrouwen met tattoos daarentegen worden volgens dit onderzoek gezien als vrouwen die meer open staan voor seks zonder, minder selectief zijn en een hogere seksdrive hebben.

We kunnen natuurlijk niet iedereen over één kam scheren, maar het verklaart misschien wel waarom je wel eens fantaseert over zo’n man met tattoos in je bed. Grrr.

LEES OOK: Super stunning: Dit is dé plek voor een tattoo in 2017