Leigh van der Poorten
Leigh van der Poorten Life 4 jan 2016
Leestijd: 5 minuten

19 redenen waarom jouw beste vriendin de állerbeste van de wereld is

Een beste vriendin hebben is te gek. Jullie weten precies wat jullie aan elkaar hebben en kennen elkaar door en door. Je hebt niet voor niets voor haar gekozen en zij voor jou. Shoot out naar je beste vriendin en geef haar een knuffel, zij is alles voor je.

1. Jullie zijn nooit uitgepraat

Het klinkt cliché maar jullie zijn écht nooit uitgepraat. Waar jullie ook zijn, hoelang je haar al niet hebt gezien, hoe goed jullie elkaar ook kennen, er zijn altijd dingen om over te praten.

2. Jullie hebben honderden foto’s samen

Een collage van jullie vriendschap maken is onmogelijk. Op werkelijk elke foto sta jij met haar afgebeeld, je kamer hangt er vol mee en je weet dat dit altijd zo zal blijven.

3. Jullie trekken altijd naar elkaar toe

Het is vreemd en jullie doen het écht niet expres maar op de een of andere manier zijn jullie gewoon altijd samen. Het gaat vanzelf.

4. Jullie hebben een eigen taal

Wanneer jullie samen zijn, creëren jullie een soort eigen taal. Voor de rest om jullie heen totaal niet bij te houden, maar voor jullie, tja gewoon heel normaal. Jullie vullen elkaar aan, komen niet meer bij van het lachen, halen weer een herinnering op en de rest heeft totaal geen idee waar het over gaat. Zolang het voor jullie maar leuk is.

5. Herinneringen ophalen duurt dagen

Jullie hebben zoveel meegemaakt dat het bijna onmogelijk is al die herinneringen op te halen wanneer iemand daar naar vraagt. Daarnaast komen jullie vaak niet meer bij om de domme dingen die jullie allemaal hebben gedaan dat duurt het nóg langer.

6. Twee zielen één gedachte

Er is niemand die jou zo goed kent zoals zij dat doet. Maar ook tijdens discussies, plannen voor etentjes of andere dingen zijn jullie het altijd roerend eens. Wat jullie zullen eten? Jullie zeggen het nog net niet altijd tegelijk, maar ook dit gebeurt vaak genoeg.

7. Haar familie is jouw familie

Jullie zijn erelid van elkaars familie. Haar moeder zie je als een tweede moeder want die heeft je ongeveer opgevoed en zij ziet jouw zus ongeveer als haar eigen zus. Jullie komen al jaren bij elkaar op verjaardagen en weten letterlijk alle ins en outs van elkaars familie. Er is geen dag die jullie overslaan.

8. Ze kent al jouw trekjes

Zij weet precies in welke bui je bent. Ze merkt meteen als je ergens mee zit en weet perfect te handelen. Of ze merkt dat je aan het bokken bent om niks en zal er altijd wat van zeggen. Je BF weet precies hoe je bent en hoe ze met je om moet gaan.

9. Jullie wonen praktisch samen

Ook al wonen jullie misschien niet samen, zo lijkt het wel. Er liggen altijd wel kleren van haar bij jou en andersom. Daarnaast is er elke week wel een etentje of party. Jouw huis is haar huis en andersom.

10. Je weet dat je haar getuige wordt

Jullie dromen nu al over elkaars huwelijk en je weet vrij zeker dat jij haar getuige wordt.

11. Niemand komt ooit tussen jullie

Je begrijpt het niet zo goed dat mensen soms het idee hebben dat ze tussen jullie vriendschap in kunnen komen. Niemand neemt ooit haar plek in, dat kan gewoon niet.

12. Ze is ‘your person’

Iets met yin en yang, de zon en de maan, water en vuur. Je snapt ‘m.

13. Je hebt een doos die aan haar besteedt is

Thuis heb je een grote doos staan met allerlei oude foto’s, briefjes die jullie naar elkaar hebben geschreven vroeger en jullie vriendschapsketting van toen. Wat hebben jullie samen door de jaren heen toch veel sh*t verzameld, maar wat is het af en toe prachtig om terug te zien.

14. Ze zal altijd eerlijk tegen je zijn

Vindt ze je outfit echt niet kunnen dan zal ze dit tegen je zeggen. Gedraag je je de afgelopen tijd als de grootste bitch ooit is ook zij degene van wie je het zult aannemen. Ze zet je met beide benen op de grond en laat je inzien dat je gewoon lekker normaal moet doen.

15. Drinken en feesten is met niemand anders zo leuk

Jullie delen de passie voor drinken en feesten, met niemand beleef je zulke leuke avonden als met haar. Je weet ook dat wanneer je met haar uit eten gaat, dit niet alleen zal blijven bij ‘eten’. Al snel zijn de voetjes van de vloer en lach je haar uit om het feit dat ze vorige keer op deze plek nog aan de baar in slaap is gevallen.

16. Je luistert altijd naar haar

Vindt zij dat je de grootste onzin verkoopt dan zal ze dit zeggen en jij het aannemen. Je vindt het heerlijk om haar mening te horen, want vaak ben je het ook met haar eens. Maar ook op het gebied van slechte beslissingen luister je naar haar.

17. Wanneer je geen zin hebt, heb je geen zin

Heb je een afspraak met je BF gemaakt maar je echt te brak bent, dan vindt ze het niet erg als je afzegt. Uiteraard mag dit niet te vaak gebeuren maar jullie kennen elkaar zo goed dat het niet erg is als je een keer geen zin hebt. Jullie zien elkaar toch snel weer.

18. Jullie hebben je eigen liedjes

Er zijn genoeg nummers die gewoon van jullie zijn. Mambo No5 bijvoorbeeld of wat denk je van de Spice Girls? Allemaal verbonden aan fantastische herinneringen. Dit zijn jullie nummers en je gaat er met niemand anders op dansen dan met haar.

19. Jij en zij is alles wat je nodig hebt

Eigenlijk is zij alles die jou leven compleet maakt. Je kunt je niet voorstellen dat je haar niet in je leven hebt, want het is een onmisbaar deel. Je beste vriendin is fantastisch en je weet dat dit een vriendschap is die je enorm koestert.

LEES OOK: Wat er allemaal gebeurt wanneer jij en je bestfriend samen dronken worden