Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 10 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

10 dingen die succesvolle vrouwen elke ochtend doen vóór negen uur

Als je in je twenties bent probeer je het volwassen leven ook maar een beetje uit te vogelen en bij de één lijkt dit beter te lukken dan bij de ander. Maar niet getreurd, iedereen heeft zo zijn of haar eigen tempo en kwaliteiten. Maar mocht je nou nét ff een stukkie efficienter door het leven willen gaan, dan hebben wij een aantal dingen op een rij gezet waar succesvolle vrouwen zich aan houden om het meeste uit hun dag te kunnen halen.

10 dingen die succesvolle vrouwen elke ochtend doen vóór negen uur

Het is zo lekker om zo lang mogelijk te blijven liggen, maar als je je ochtend productief start sta je al 1-0 voor. Wat moet je daarvoor doen? We vertellen het je.

1. De avond van tevoren al voorbereiden

Leg je kleren alvast klaar, was je haar en doe alvast een hydraterend maskertje op. Scheelt je in de ochtend enorm veel tijd als dit al allemaal uitgedacht is. Prep ook alvast een ontbijtje, dan hoef je niet ‘s ochtends nog aan de slag. Daar heb je al helemaal geen zin in en de kans is dan groter dat je het ontbijt overslaat.

2. Geen tijd verspillen

Niet snoozen! Dat is zonde van je tijd en eigenlijk haal je daar niks uit. Vaak wordt je nog moeier wakker na een flinke snoozesessie en dat moet je juist niet hebben.

3. Hydrateren en nog meer hydrateren

Dat betekent: veel water drinken en goed smeren met crèmes! Heb je een borrel gehad? Ook dan is het belangrijk om van tevoren nog even een goede hoeveelheid water te drinken voordat je gaat slapen. Probeer je écht aan die twee liter te houden. Het is lastig, maar je gaat echt resultaat merken. Minder hoofdpijn, betere huid.

4. Focussen

Je laat je niet afleiden van je doelen en schrijft deze dan ook regelmatig op. Ook zitten de telefoonnotities vol met gedachten en kan je alles zo goed op een rijtje zetten.

5. Bewegen

En ja.. dit is ook heel erg belangrijk. Maak minstens twee keer per week tijd om even flink te zweten, dat is goed voor je lichaam én geest. Zorg wel dat je iets kiest wat je ook echt leuk vindt, anders ga je sneller afhaken. Wandelen is ook al prima, ga overdag lekker naar buiten. Als je vroeg opstaat en gaat sporten begin je je dag vaak ook energieker.

6. Buitenlucht

Naar buiten.. dat is goed voor je. Helemaal nu het zonnetje weer schijnt, is het goed om regelmatig naar buiten te gaan. Haal een lekkere koffie, zet muziek op je oren en ga gewoon een lekker stuk wandelen.

7. Goede energie, weg met de slechte gedachtes

Je zorgt ervoor dat je jezelf alleen nog maar omringd met positieve energie. Geen slechte vrienden, negativiteit of jaloezie. Dat heb je helemaal niet nodig.

8. Schone woonruimte

Merk je ook wel eens dat als je woonkamer een rommel is dat het in je hoofd ook niet echt op orde is? Een schone en opgeruimde leefruimte doet echt wonderen.

9. Simplicity is key

Hou het allemaal lekker simpel; probeer geen dingen te zijn die je niet bent en blijf dicht bij jezelf. Ga niet mee in de matcha-hype als je ‘t niet lekker vindt en zorg dat je geen 20 stappen aan skincare hoeft te doen elke avond. Als je vind wat werkt voor jou; ga daar dan voor.

10. Plezier hebben

En vergeet geen plezier te hebben in wat je doet. Lach, dans en zing; met de mensen die jij leuk vindt.

Eloise van Oranje zet ‘racistische man’ op zijn plek: ‘Doe ff normaal joh’