Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 5 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Eloise van Oranje zet ‘racistische man’ op zijn plek: ‘Doe ff normaal joh’

Eloise van Oranje is momenteel vaak onderwerp van gesprek in de media. Dit keer gaat het echter niet om een badpak, maar om hoe zij reageert op een racistisch gesprek. De gravin zit met haar vriendinnen gezellig op het terras, als ze een vervelend gesprek opvangt. Ze twijfelt dan ook niet om er wat van te zeggen, maar komt er uiteindelijk achter dat het wel in scène is gezet en dat er ook verborgen camera’s aan het filmen zijn.

Eloise van Oranje zet ‘racistische man’ op zijn plek: ‘Doe ff normaal joh’

Wat een toeval: de makers van de Powned-serie In Your Face hadden een goede dag, toen zij erachter kwamen dat ze tijdens de opnames te maken kregen met Eloise van Oranje. YouTubers Jaap Gunnink en Benjamin Beernink wilden een soort sociaal experiment uitvoeren om te kijken hoe mensen hierop zouden gaan reageren. Omdat ze natuurlijk ook wel wilden weten hoe Eloise dat zou doen, gingen ze verder met het experiment, zo is ook te lezen op AD.nl.

Wat houdt het experiment in?

Dus snellen Jaap en Benjamin gaan snel naar het terras waar Eloise zit, samen met actrice Noël van Kleef. Zij speelt de nieuwe vriendin van Jaap, die voor dit experiment speelt dat hij de broer is van Benjamin. Note: dat is dus niet écht zo. Benjamin speelt een racist, die het niet eens is met die nieuwe vriendin van zijn broer. Hij doet een paar stevige uitspraken: “Je kunt ‘dit’ niet mee naar huis nemen,” verwijzend naar de nieuwe vriendin met een donkere huidskleur.

De eerste beelden zijn alvast te zien, de video komt vanmiddag om 16.00 uur online.

Eloïse van Oranje in ons nieuwe programma | In Your Face

Eloïse van Oranje in ons nieuwe programma 'In Your Face'. Benieuwd hoe dit afloopt!? Check om 16:00 npo3.nl! 👀👁Meer In Your Face zien?! Check https://npo3.nu/InYourFace

Posted by NPO 3 on Friday, June 2, 2023

Eloise kan dit totaal niet hebben en gaat er wat van zeggen. “Wat de fuck ben jij fucking racistisch? Doe ff normaal joh. Het spijt me maar dit is zó racistisch.”

Wat vind jij van de reactie?

Vet: prinses Ariane gaat na de zomer naar school in Italië