Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

9 signalen waaruit blijkt dat jij niet zo geschikt bent voor een relatie

Ahhh.. de liefde. Het is iets moois, maar niet iedereen is geschikt voor een relatie. Of beter gezegd: niet iedereen is er aan toe. Dat is niet erg, het schept juist duidelijkheid. Hebben al jouw vriendinnen serieuze relaties en denk jij alleen maar: ‘dat is niks voor mij!?’ Misschien ben jij helemaal niet zo geschikt voor een relatie.

Wij zetten alle signalen op een rijtje.

Gelukkig single

Op een gegeven moment kom je op een leeftijd (zeg, midden twintig) en dan gaan veel van jouw vriendinnen settelen. Een vriend, een huis, een huisdier.. misschien zelfs wel een kind. Ben jij blij met alle vrijheid die het vrijgezellenleven met zich meebrengt? Wordt jij benauwd van het idee om je hele leven klef te doen met één persoon? Er is niks mis met je, je bent misschien helemaal niet zo’n relatietype. Of nog niet.

1. Je bent een tikkeltje eigenwijs en je wil altijd jouw zin hebben

In een relatie moet je nou eenmaal af en toe compromissen sluiten, dus je krijgt niet altijd wat je wil. Daar moet je mee kunnen omgaan. Nog geen zin in? Wacht dan nog maar even met die relatie.

2. Je vindt het onzin om dingen te moeten delen

Of het nou gaat om een huishoudelijke bankrekening, je avondeten of je bed.. jij doet liever alles zelf.

3. Je bent nog niet klaar om je celebrity crush te laten gaan

Je hebt nog steeds het idee dat Zac Efron ooit op wonderbaarlijke wijze jouw Instagram-account vindt en je een spicy DM stuurt.

4. Je houdt van flirten

Een spannende blik in de supermarkt, een gezellige Tinterdate, de hele avond dansen (en sjansen) in de club.. je hebt geen zin om dat flirten op te geven. Of zoek een partner die dat allemaal niet erg vindt.

3 tekenen waaruit blijkt dat een open relatie echt iets voor jou is

6. Je bent zo romantisch als de kapotte sok van je opa

Oke, misschien een beetje een gekke vergelijking, maar je houdt he-le-maal niet van romantiek. Kaarsjes? Gevoelige gesprekken? Bloemen? Lieve briefjes? Bah. Je krijgt er zelfs een beetje de kriebels van.

7. Seks is fijn, maar (emotioneel) gedoe niet

Je houdt van fysieke aandacht maar dat hele zoetzappige, emotionele gedoe is niks voor jou. Gevoelens = Drama.

8. Alleen slapen is zo veel prettiger

Je kunt zelf bepalen aan welke kant je ligt. Links? Rechts? Midden? Schuin? Omgekeerd? Who cares?

9. Je zou niet weten hoe een partner in jouw leven past

Je wil nog reizen, een eigen bedrijfje beginnen, je haar roze verven of in een andere stad wonen.. Natuurlijk kan dit óók als je een relatie hebt, maar je zou die vrijheid om te gaan en staan waar je wil te erg missen.

Zo flirt jij op basis van je sterrenbeeld en dít kun je maar beter zo snel mogelijk veranderen