Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 9 sep 2020
Leestijd: 5 minuten

Zo flirt jij op basis van je sterrenbeeld en dít kun je maar beter zo snel mogelijk veranderen

Ben jij degene die een bierviltje met daarop jouw telefoonnummer richting je crush gooit of wacht jij liever af totdat die leuke man of vrouw op jouw afstapt? Jouw sterrenbeeld zegt behoorlijk wat over jouw manier van flirten, en ook jij kunt nog wel wat tips gebruiken.

Catchy openingszinnen willen nog wel eens werken maar die slappe zinnen die je vroeger naar je hoofd gesmeten kreeg in de kroeg zijn echt wel passé. Gelukkig kun je op onnoembaar veel andere manieren flirten.

Flirten op basis van je sterrenbeeld

Het is niks nieuws dat je sterrenbeeld veel zegt over jouw persoonlijkheid. Zo zijn Kreeften over het algemeen zeer afhankelijk terwijl Watermannen juist heel onafhankelijk zijn. Deze eigenschappen kunnen het flirten behoorlijk in de weg zitten daarom komen wij met een handig overzicht met de beste tips per sterrenbeeld.

Psst, sla dit artikel op via Pinterest.

Maagd (23 augustus t/m 22 september)

Jij bent behoorlijk verlegen en bescheiden waardoor jij liever niet vanuit jezelf begint te flirten. Jij wilt er zeker van zijn dat iemand jou ook zit zitten. Toch zul je af en toe het risico maar moeten nemen en geloof ons, als je een paar keer hebt ervaren dat anderen daar goed op in gaan word je steeds zekerder van jezelf. Twee vliegen in één klap.

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Mensen met het sterrenbeeld Weegschaal staan bekend om hun hoffelijkheid. Ze zijn charmant en romantisch maar dat kan ook een valkuil zijn tijdens het flirten. Jij wilt té veel je best doen en wilt dat de hele scène perfect is. Maar flirten gebeurt juist vaak spontaan, dat romantische komt later wel tijdens jullie dates. Houd het zeker tijdens het flirten wat meer casual.

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november)

Jij bent vastberaden en gaat doelgericht te werk maar pas op: dit kan anderen afschrikken. Jij komt hierdoor heel zelfverzekerd over en soms zelfs een beetje té. Dit werkt alleen goed bij andere sterrenbeelden die begrijpen waar dit vandaan komt en zelfs dan kan dit botsen. Probeer wat vaker af te wachten of pak het flirten iets subtieler aan. Een lieve glimlach is soms (lees: vaak) beter dan een vieze knipoog.

Boogschutter (22 november t/m 21 december)

Jij bent eerlijk en recht door zee maar je moet oppassen dat je daardoor niet meteen het achterste weg geeft. Flirten kun je op afstand doen en je hoeft niet direct een gesprek aan te knopen. Wacht daar juist wat langer mee om het mysterieuze rondom jou te laten groeien. Daar word je alleen maar interessanter van.

Steenbok (22 december t/m 19 januari)

Jij bent gereserveerd en daarom maar moeilijk bereikbaar voor anderen (en hun geflirt). Natuurlijk moet je altijd voorzichtig zijn maar deze meur kan er ook voor zorgen dat anderen de kans niet eens krijgen met jou te flirten. Andersom weet jij wel altijd met grappige gesprekken te komen en dat wordt enorm gewaardeerd.

Wel net als het flirten het daten ook nog niet lukken? Dit is wat je anders zou moeten doen op basis van je sterrenbeeld.

Waterman (20 januari t/m 18 februari)

Jij bent sterk onafhankelijk en bent dus eigenlijk niet zo bezig met flirten. Jij gelooft er heilig in dat die prins of prinses op het witte paard vanzelf wel een keer langs komt gelopen. Toch is dat niet in alle gevallen waar en zul je iets beter je best moeten doen om de liefde te vinden. Zet je beste beentje voor en zet die onafhankelijkheid maar even opzij. Van de liefde van je namelijk wél knetter afhankelijk.

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Als iemand met jou flirt, ga je daar eigenlijk altijd op in. Je vindt het zielig om iemand af te wijzen maar we weten allemaal dat nou eenmaal niet iedereen je type is. Je mag dus best wat feller worden en direct een ander afwijzen als jij het gewoon niet voelt. Tijd om wat meer zelf de touwtjes in handen te nemen.

Ram (21 maart t/m 19 april)

Jij bent een echte spring in het veld en echt altijd enthousiast. Bedenk je wel dat niet iedereen zo extravert en avontuurlijk is als jij. Probeer je met het flirten daarom ietsje meer in te houden. Die rare openingszinnen zijn helemaal niet nodig om zijn of haar aandacht te trekken. Jij bent leuk genoeg.

Stier (20 april t/m 20 mei)

Jeetje Stier, wat kun jíj jaloers zijn. En dan hebben jullie alleen nog maar een blik uitgewisseld. Duidelijk iets waar jij aan moet werken. Je bent volhardend en vastberaden, geeft zeker niet op als jij écht iemand wil versieren maar soms moet je je er wel bij neerliggen dat de ander jou niet ziet zitten. Hoe pijnlijk dat ook is.

Tweelingen (21 mei t/m 20 juni)

Laat die zenuwen nou toch eens los. Je bent dol op flirten maar het maakt je ook enorm gespannen. Kan die leuke man of vrouw het namelijk wel waarderen als je zo lang blijft staren. Laat. Het. Los. Niet geschoten is namelijk per definitie altijd mis.

Kreeft (21 juni t/m 22 juli)

Jij bent een emotioneel persoon en luistert altijd naar je gevoelens. Hierdoor kun je ook nogal snel verliefd worden (lees: opslag verliefd). Maar vergeet niet dat die crush in de appie jou ook pas voor het eerst ziet. Begin rustig met het flirten en kijk vanzelf wat daar verder uit kan komen. Geen haast.

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)

Omdat jij zelf een vrijgevig persoon bent, verwacht je dat ook van anderen. Zo niet, ben jij wel erg snel op je pik getrapt. Als jij zes keer in gangpad drie verschijnt om die knappe crush te spotten, betekent het niet dat de ander daar ook op zit te wachten. Rustig aan Leeuwtje.