Redactie
Redactie Beauty en Style 9 sep 2020
Leestijd: 5 minuten

11 x geweldige tips om je haar langer dan ooit te laten groeien

Droom jij van lang haar en kan je wel wat hulp gebruiken? Lees dan even onderstaande tips en je droomkapsel is binnen handbereik. Geloof ons, je hebt eventjes geduld nodig maar dan heb je ook wat.

11 x geweldige tips om lang haar te krijgen

Wil je je haar lang laten groeien? Deze tips helpen je op weg.

1. Onthou dat lang haar niet in een nacht kan groeien

Hoe graag je het ook wilt, je lokken groeien helaas niet snel. Gemiddeld maar een halve tot hoogstens een centimeter per maand. En dat is alleen maar wanneer het super gezond is en je geen gespleten haarpunten hebt. Conclusie: Geduld is een schone zaak.

2. Gebruik conditioner na elke wasbeurt

Eigenlijk komt het erop neer dat wanneer je haar nat is je het moet verzorgen met conditioner. Door het gebruik van bijvoorbeeld een stijltang, föhn en het kleuren van je haar worden je haren aan de onderkant steeds dunner. Conditioner helpt het aanvullen van lipiden en proteïnen in de haarschacht, en het beschermt en verstevigd de hoornlaag. Hierdoor beschadigt je haar minder snel en krijg je sneller lang haar.

3. Was je haar niet elke keer dat je doucht

Shampoo is gemaakt om vuil en restanten van haarproducten uit je haar te wassen, maar wanneer je te vaak shampoo gebruikt kun je de natuurlijke oliën uit je haar wassen. En deze oliën heeft het hard nodig om er zacht en gezond uit te zien. Wanneer het echt nodig is om met shampoo te wassen kun je het beste alleen je hoofdhuid met shampoo inzepen, en de rest van je haar met rust laten. De shampoo die in de rest van je haar terecht komt tijdens het uitspoelen doet genoeg.

4. Doe je katoenen kussensloop de deur uit

Een satijnen kussensloop is veel beter voor je lokken omdat het een zachter oppervlak heeft. Hierdoor ontstaat er minder wrijving en is de kans dat je haar breekt tijdens de wrijving minder groot. Ook zorgt het ervoor dat je opstaat met minder klitten in je haar. Een satijnen kussensloop staat dus gelijk aan lang haar.

5. Ironisch genoeg is de schaar je vriend

Helaas zorgt het knippen van je gespleten haarpunten niet voor een sneller groeiproces. Wat het wel doet is ervoor zorgen dat de gespleten punten niet verder naar boven toe kunnen splijten waardoor je nog meer van je haar af zou moeten knippen. Het beste kun je elke tien tot twaalf weken iets minder dan een halve centimeter van je punten af laten knippen. Hierdoor blijft je haar mooi en gezond en groeit het toch eerder lang.

6. Overweeg om haargroei supplementen te gebruiken

Je lichaam heeft voldoende bouwstoffen zoals eiwitten en mineralen nodig om nieuw haar te maken. Kijk eens goed naar wat je eet, misschien krijg je niet alle benodigde voedingsstoffen voor mooi haar binnen. Dan kan het zijn dat je veel baat hebt bij het in nemen van extra supplementen die de haargroei bevorderen. Door de extra vitamines en mineralen die je hiermee binnenkrijgt zal je haardos gezond blijven en krijgt het de kans om langer groeien.

7. Borstel je haar alsof het puur goud is

Het vaak borstelen van je haar kan schade toebrengen, zeker wanneer het nat is. Begin met nat haar ook altijd van onderaf te borstelen. Dit zorgt voor minder grote klitten waardoor je minder haarverlies krijgt. Wat ook goed is, is het borstelen van je haar met een boar bristle, een borstel met haar van een mannetjesvarken. Deze haren zijn wat buigzamer dan nylon haren en daardoor zachter voor je haar. Ook kun je met deze borstel goed de natuurlijke oliën van je hoofdhuid verdelen over de rest van je haar.

8. Breng wekelijks een olie of masker aan

Haar dat over je schouders komt is al een aantal jaar oud en heeft dus wat meer tender loving care nodig dan alleen een conditioner. Wat het echt nodig heeft zijn vochtinbrengende maskers en oliën. Omdat een olie altijd een laagje achterlaat, kun je deze het beste aanbrengen voordat je je haar gaat wassen zodat je het vette laagje met shampoo eruit kunt wassen. Het beste resultaat krijg je wanneer je de olie op handdoekdroog haar aanbrengt en het tien minuutjes laat intrekken. De olie vult je haren op met vetzuren, en het wassen met shampoo zorgt ervoor dat deze in het haar worden gesloten.

9. Knoop nooit meer een grote badhanddoek om je natte haar heen

Wat kan er nou zo slecht zijn aan je haar in een handdoek stoppen? Nou, best veel. Je haar komt namelijk vast te zitten in de vezels en dat zorgt ervoor dat het breekt. Ook doen veel vrouwen de handdoek te strak om hun hoofd waardoor de kleine haartjes die beginnen te groeien ook afbreken. Beter kun je een zachte, ultradunne microvezel handdoek gebruiken die veel zachter is voor je haar.

10. Maak een paardenstaart op een andere plek

Een super simpele tip, maar wel effectief. Gewoon niet altijd je staart op dezelfde plek vastmaken helpt het tegengaan van slijtage op die plek.

11. Spoel je haar altijd na met koud water

Koud water zorgt ervoor dat je haarschubben sluiten, waardoor vocht in je haar blijft zitten en het minder beschadigd kan raken door hitte. Fijn is anders, maar gelukkig hoef je maar een paar seconden na te spoelen voor een mooie glanzende en gezonde haardos.

Lees ook: Je haar lichter maken? 5 x natuurlijke manieren om thuis je haar op te lichten