Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 14 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

8 manieren om kokosolie te gebruiken

Kokosolie is populair. Maar is het nou eigenlijk echt goed voor, nou ja, alles? Lees wat werkt met kokosolie en wat niet.

1. Kokosolie als make-up remover

Technisch gezien werkt het, dus je kunt er je (oog)make-up mee verwijderen. Maar echt prettig is het niet. Vooral het verwijderen van oogmake-up is lastig. Ten eerste is het moeilijk om echt alle mascara te verwijderen, ten tweede laat het een vettig laagje achter in je ogen. Kortom; heb je echt niks anders in huis dan is het ermee te doen, maar ga liever voor een echte make-up remover.

2. Kokosolie als anti-frizz product

Het werkt niet geweldig tegen pluishaar, maar het zorgt er wel voor dat gespleten puntjes minder zichtbaar zijn. Extra voordeel: je haar wordt er heerlijk zacht van.

3. Kokosolie als scheercrème

Dit. is. geweldig. Het scheren gaat makkelijk met de olie en je krijgt er een super goed scheerresultaat mee. Nog een pluspunt van de kokosolie is dat hij ontzettend goed hydrateert, veel beter nog dan een officiële scheercrème. Je hoeft zelfs geen bodylotion meer aan te brengen na het scheren. En het allermooiste is dat je benen nog dagen na de scheerbeurt zacht en glanzend zijn.

4. Kokosolie als nachtcrème

Je moet natuurlijk wel van de geur van kokos houden, maar dan werkt de olie perfect als nachtcrème. Het verzorgt en herstelt je huid waardoor deze ‘s ochtends heerlijk zacht aanvoelt. Niet echt geschikt voor types met een vette huid.

5. Kokosolie als nagelriemcrème

Hoewel het een beetje een glibberboel wordt is kokosolie wel perfect om je droge nagelriemen mee te verzorgen. Dus heb je tijd over thuis dan is het zeker de moeite van het proberen waard.

6. Kokosolie als whitening tandpasta

Hoewel het misschien niet heel smakelijk klinkt werkt kokosolie goed als tandpasta, zeker voor gevoelige tanden. Het werkt als volgt; je mengt een klein beetje kokosolie met zuiveringszout wat te krijgen is bij natuurwinkels. Dit meng je tot een soort pasta en dan kan het poetsen beginnen. De resultaten zullen je verrassen, want het poetst echt perfect. Zelfs wijn- en koffieverkleuringen haalt het weg en je tanden voelen aan alsof je net bij de tandarts bent geweest. Klein nadeeltje; je mist wel de frisheid van een normale tandpasta.

7. Kokosolie als lippenbalsem

Kokosolie verzorgt je lippen heel goed, maar het is een beetje onhandig in het gebruik. Omdat het zo dun is druipt het al snel van je lippen af, plus het is niet handzaam om mee te nemen. Het laagje dat wel blijft zitten blijft ook wel heel goed zitten, dus misschien de moeite waard voor thuisgebruik.

8. Kokosolie als haarmasker

Kokosolie is ideaal als haarmasker voor droog, beschadigd haar. Maak je haar een beetje vochtig en verdeel een ruime hoeveelheid kokosolie over je haar. Laat dit lekker lang zitten, liefst minimaal een uur. Hierna kun je je haar gewoon wassen zoals je gewend bent. Het resultaat zijn zachte, herstelde lokken, zonder dat ze vet aanvoelen.