Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 12 feb 2015
Leestijd: 3 minuten

Het verschil tussen het aanbrengen van je foundation met een kwast, beautyblender en je vingers

Je kunt je foundation aanbrengen met een kwast, een sponsje of met je vingers. Maar wat is precies het verschil qua effect? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Beautyblender

De make-up spons onder de make-up sponzen is de beautyblender. Deze spons is flexibel en zacht en vormt zich daardoor perfect naar de contouren van je gezicht. De beautyblender is zowel nat als droog te gebruiken. Wanneer je het sponsje vochtig maakt is hij iets zuiniger in het gebruik, en is het effect transparanter. Met de beautyblender maak je deppende bewegingen om je foundation aan te brengen. De onderkant is ideaal voor de grote oppervlakken zoals wangen en voorhoofd, en met de bovenkant kun je goed bij wat moeilijker bereikbare plekjes komen zoals bij je neus of je ogen. Nadeel is dat de beautyblender net zoals ieder ander sponsje niet erg zuinig is in het gebruik aangezien er veel van de foundation in de spons blijft zitten. Het sponsje moet regelmatig schoongemaakt worden, wat ervoor zorgt dat hij ongeveer drie maanden meegaat. Wat dat betreft is het dus wel wat prijziger in het gebruik dan bijvoorbeeld een foundation kwast.

[full_width][/full_width]

Foundation kwast

De foundation kwast heeft een paar grote voordelen en het is dus ook geen wonder dat veel visagisten ermee werken. De kwast is vaak plat met lange, gladde, synthetische haren. Hierdoor kun je de foundation mooi egaal aanbrengen. Werken met een foundation kwast doe je door hele korte streepjes aan te brengen op je gezicht. Wanneer je lange strepen op je gezicht zet krijg je lelijke strepen die je maar moeilijk weg krijgt. Dus werk snel en met korte bewegingen. Doordat de kwast ook een smalle kant heeft kun je ook heel goed bij moeilijk bereikbare plekjes komen. Plus het werkt super hygiënisch. Een nadeel van een foundation kwast is dat een goede kwast behoorlijk prijzig is. Wel doe je er dan jarenlang mee, dus zie het als een investering. Een ander nadeel is dat je de kwast wel minimaal één keer per week moet reinigen met bijvoorbeeld babyshampoo of afwasmiddel. Er bestaan ook speciale reinigingssprays voor kwasten, dat scheelt je veel tijd.

[full_width][/full_width]

Stippling brush

Heb je weleens gehoord van een stippling brush? Het wordt nog niet vaak gebruikt maar het effect is geweldig. Als je tenminste van een natuurlijk resultaat houdt. De kwast is vol aan de onderkant en loopt dun uit aan de bovenkant. En ook deze kwast heeft synthetische haren. Met de stippling brush kun je ook gewone poeder aanbrengen, net als een bronzer of een blusher. Het is dus een multifunctioneel product. Nadeel is dat je geen dekkend resultaat kunt verwachten. Zelfs met meerdere laagjes over elkaar zul je zien dat het effect altijd natuurlijker is dan met bijvoorbeeld een foundation kwast.

[full_width][/full_width]

Vingers

Het werken met je vingers is natuurlijk de goedkoopste manier. En ook zeker niet verkeerd. Je doet wat van je foundation op je handrug, en pakt daar elke keer een beetje vanaf om te verdelen over je gezicht. Breng de foundation met deppende en kloppende bewegingen aan in plaats van te vegen want dan veeg je de make-up ook meteen weer weg. Doordat je vingers warm zijn versmelt de foundation snel met je huid, wat een natuurlijk effect geeft. Het nadeel van het aanbrengen van foundation met je vingers is dat het effect soms wat ongelijkmatig is, en je vingers worden er natuurlijk vies van. Ook gebruik je vaak meer foundation dan nodig is.