Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 11 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

9 x tips om je dikke haar te temmen

Dik haar hebben is een vloek en een zegen tegelijk. Want een volle bos haar is erg mooi en fijn, behalve wanneer het zo dik is dat het compleet onhandelbaar is. Gelukkig hebben wij voor jou  de tips waarmee je je haar in bedwang krijgt.

1. Was je haar wat minder

Het is logisch dat gezond haar makkelijker te hanteren is dan beschadigd haar. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Om te beginnen: Skip een paar wasbeurten. De hoofdhuid maakt een natuurlijke olie aan waardoor je haar mooi glanst, en wanneer je je haar elke dag wast kan het ervoor zorgen dat je haar droog aanvoelt. Probeer om in ieder geval een dag tussen het wassen te laten zitten, dat zorgt ervoor dat je haar makkelijker in model te brengen is.

2. Zorg dat je haar gehydrateerd is

Denk eens aan een sulfaatvrije conditioner om je haar gehydrateerd te houden. Hiermee wordt je haar wat elastischer wat als effect heeft dat het minder snel breekt. Hierdoor ziet je haar er ook weer gladder uit.

3. Kijk uit met nat haar

Je haar is net na het wassen op zijn zwakst. Overmatig drogen met een handdoek of een föhn kan je haar behoorlijk beschadigen. In plaats daarvan kun je je haar beter voorzichtig droog deppen en doorkammen met een grove kam.

4. Laat je haar regelmatig knippen

Gespleten haarpunten laten vol, dik haar er vaak futloos uitzien. Om slierterige haren te voorkomen is een kappersbezoekje nodig.

5. Laat laagjes knippen

Wanneer je dikke haar als een massief blok naar beneden valt kun je het beste wat laagjes laten knippen. Zo creëer je meer beweging in je haar waardoor het er minder zwaar uitziet.

6. Föhn je haar niet te lang

Je dikke haar aan de lucht laten drogen is natuurlijk niet altijd een optie aangezien dat uren kan duren. Maar teveel föhnen kan je haar ernstig beschadigen. What to do? Het beste is om je haar gedeeltelijk te laten drogen voordat je de föhn erbij pakt. Zet je föhn op een medium tot lage stand, dan krijg je het beste resultaat.

7. Vlecht je haar

Wanneer niks werkt, maak dan een vlecht in je haar. Vlechten in dik haar zien er namelijk geweldig uit, dus val hierop terug als je haar echt onhandelbaar is.

8. Vergeet kleine accessoires

Natuurlijk zijn accessoires in je haar leuk. Maar let op, want dunne, fijne accessoires doen niks voor dik haar. Kies in plaats daarvoor voor accessoires die je haar kunnen ondersteunen en in bedwang kunnen houden.

9. Denk aan het uitdunnen van je haar

Laat je haar bij een professionele kapper uitdunnen. Hierdoor valt het lichter en zit er meer beweging in je haar. Geloof ons, het is het proberen waard.