Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 11 feb 2015
Leestijd: 3 minuten

Dit is de echte reden dat je haar niet in de krul blijft zitten

Het lot van vrouwen met dun haar is oneerlijk. Heel oneerlijk. Want hoe graag  ze ook volumineus, mooi krullend haar willen hebben, vaak stort hun kapsel al snel weer in. Wij geven je tips voor krullen die de hele dag blijven zitten. Natuurlijk zijn er tutorials over hoe je Blake Lively-achtige krullen kunt maken, en weten we ondertussen alles van de must-have producten en kennen we de must-read tips. En toch…helpt het allemaal niks. Echt dun, fijn haar stort namelijk, ook na het volgen van allerhande tips en het gebruiken van aanbevolen producten, meestal na een paar uur in. Wat zeggen we? Een paar minuten. Wij gaan je hier voor eens en voor altijd bij helpen.

De reden dat je er geen controle over hebt

Het is gedeeltelijk genetisch bepaald of je haar makkelijk in de krul blijft zitten of niet. De textuur en dikte van je haar is hier een bepalende factor in. Maar dat je niet geboren bent met mooie krullende manen, betekent niet dat je ze niet kunt faken. Je moet alleen de juiste techniek weten die geschikt is voor jouw haartype. Onthoud dat elk haartype krullen kan hebben, je moet er alleen wel het geduld voor kunnen opbrengen om ze te creëren.

De reden dat je er WEL controle over hebt

Zo, tijd voor de waarheid. De echte reden dat je haar niet krult is omdat je het al uitgeput hebt voordat je ook maar bent begonnen met krullen. Veel vrouwen föhnen al het volume uit hun haar. Probeer tijdens het föhnen niet de blow-out bij je kapper te imiteren, maar föhn je haar eens op de volgende manier. De punten van je haar mag je met behulp van de föhn en een borstel drogen, maar de rest van je haar droog je lekker nonchalant, dus met je handen en een föhn. Op deze manier behoudt je haar zijn natuurlijke structuur om mee te werken.

Techniek voor de glamour krul

Nu dat we weten waar het probleem zit kunnen we het hebben over de technieken waarmee je verschillende soorten krullen kunt maken, ook in jouw haar. Wanneer je doel was om retro glamour krullen te maken kun je het beste een krulset gebruiken. En nee, dat is niet alleen iets wat oude mensen gebruiken. Het beste kun je je haar rond de warme krullers draaien en deze tien tot twintig minuten laten zitten, afhankelijk van hoe sterk je de krullen wilt hebben. Haal de krullen los met je vingers en spray hier overheen wat haarlak. Voor een glamorous Hollywood-look borstel je de krullen hierna heel voorzichtig uit.

Techniek voor de kleinere krul

Voor wat kleinere, strakke krullen kun je het beste schuimrollers gebruiken. Voordat je naar bed gaat draai je je lokken rond de krullers en die laat je een hele nacht zitten. ‘s Ochtends haal je ze er weer uit en kam je je haar door met een grove kam.

Techniek voor zachte beachlook krullen

De moeilijkste krullen om te maken in fijn haar zijn zachte, warrige beach-look krullen. Dat komt omdat het een hele losse krul is die de neiging heeft om snel uit te zakken. De truc is om niet te focussen op de wortels of de punten, maar juist op het middelste gedeelte van je haar. Draai dit gedeelte om je krultang heen en laat de wortels en punten met rust. Zet voor dit type krul je krultang niet op de hoogste stand anders bereik je niet je beoogde beach-look.

Must-have producten

Voor dun, slap haar is het ontzettend belangrijk om te investeren in een hittebeschermende spray voor je haar, aangezien het krullen een behoorlijke aanslag kan zijn. Behalve bescherming helpt de spray ook je krullen beter vast te houden. Ook een leave-in conditioner in sprayvorm is fijn voor dun haar. Zo hydrateer je je haar zonder het te verzwaren. En tenslotte is droogshampoo ideaal om meer volume te creëren in slap haar.

Denk jij zo eindelijk eens long-lasting krullen te kunnen maken?