Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 6 feb 2015
Leestijd: 4 minuten

De 16 haarproblemen van iedere vrouw met lang haar

Veel vrouwen willen graag lang haar. Frustraties waarom het niet langer groeit, jaloerse blikken naar degene die wel lokken tot op hun billen hebben. We kennen het allemaal. Maar voor degene die wél lange lokken hebben, ook jullie hebben het écht niet makkelijk: De 16 problemen van vrouwen met lange haren

1. Een haarelastiekje vergeten

Zonder elastiekje de deur uit gaan staat bijna gelijk aan zonder broek de deur uit gaan. Zonder elastiekje overleef jij de dag niet.

2. Je haar zit continu vast in je sjaal

In de winter is het zó ontzettend vervelend dat als je die sjaal drie keer om je nek heen wikkelt, je haren ook daarin verstrikt raken. Op het moment dat je de sjaal afdoet zit je haar alle kanten op. Zonde van die föhnbeurt die een half uur duurde vanochtend.

3. Dat je haar sowieso altijd overal tussenzit (lees: rits)

Niet alleen je sjaal, of je oksels. Nee ook de gordel in de auto, of onder de schouderband van je (zware)tas, of in de rits van je jas. En het ziet er ook altijd zo charmant uit als je weer plukken haar ergens uit aan het halen bent.

4. Je haren altijd vast hebben omdat het ontzettend lang duurt om het te föhnen, stijlen of krullen

Waarom heb ik eigenlijk nog lang haar? Iedere dag doe ik het in een knot of paardenstaart zodat het niet in mijn gezicht hangt en ik er ‘s ochtends niet drie uur mee bezig ben.

5. Haren die door het hele huis liggen

Ze zijn ontzettend opvallend. Je ziet ze direct overal liggen. Haren van vriendlief lijken te verdwijnen maar jouw bossen blijven gewoon overal liggen.

6. Je altijd angst hebt om kaal te worden

Omdat de haren op de grond zo goed zichtbaar zijn heb je continu het idee dat je kaal wordt. Om maar niet te zwijgen over het doucheputje en je borstel. Natuurlijk weet je zelf ook wel dat als er bij jou drie haren uitvallen dat het putje al vol zit en bij vijf haren je hele borstel, maar het lijkt zóóóveel.

7. Haren in je eten

Ze liggen niet alleen op de grond, ze zitten ook soms in je eten. En dat is dan gelijk een hele lange haar die door je hele pasta gemixt zit. En ook al heb je vanochtend je haar nog gewassen, je eetlust is direct weg.

8. Paardenstaart die tussen je oksels geplakt zit als je zweet

Dan doe je je haar al in een paardenstaart tijdens het sporten maar dan plakt ie alsnog overal aan door het zweet. Zelfs onder je oksels. Dat betekent dat je je hele haar opnieuw kan doen. Alweer.

9. Haar dat in de weg zit tijdens het shoppen

Shirtje aan, shirtje uit. Truitje aan, truitje uit. Niet alleen zit je haar erin verstrikt, het zit na shirtje drie echt verschrikkelijk. Het is teveel haar om de opening breed genoeg te trekken zodat je shirt je haar niet raakt. Nee dat zit er niet. Thank god voor degene die online shoppen heeft uitgevonden. Kunnen we het passen tenminste in onze eigen slaapkamer doen voor het slapen gaan als je haar niet meer in model hoeft te zitten.

10. Het issue dat lipgloss heet

Lipgloss kun je net zo goed niet dragen tenzij je de hele dag stil op een stoel gaat zitten. Één windvlaag en je kunt vervolgens je haren van je lippen aftrekken. Je lokken hebben alle lipgloss tot zich genomen met als gevolg dat jij de hele dag slierten hebt. Misschien zelfs met glitters erin.

11. Het 13,4 jaar duurt voordat je haar droog is

Zonder föhn ben jij niets. Je haar natuurlijk laten drogen? Dan is de dag alweer bijna voorbij.

12. Wanneer je vriendje met zijn handen door je haren gaat en je geheel in paniek raakt

Hij gaat sowieso een klit raken. En dat staat gelijk aan pijn. Dus haal als-je-blieft je vingers uit mijn haar. Dank u.

13. Je een vermogen kwijt bent ieder jaar aan shampoo en conditioner

Je hebt meer shampoo en conditioner nodig dan de meeste mensen om je heen. Het gaat ook altijd gigantisch snel op. Je conditioner nog sneller dan je shampoo. Doei salaris.

14. Als je met je vriendje in bed ligt

Het zit overal tussen, hangt voor je ogen als jullie seks hebben, hij ligt erop. Aaaargh. Je kent deze frustratie vast en zeker maar al te goed.

15. Je haar niet willen knippen omdat je dan je eigen identiteit verliest

Alleen de puntjes, echt een centimeter. Ondanks dat je genoeg haar hebt, is dit wel je gehele identiteit. En tien centimeter kan zomaar je persoonlijkheid afnemen. Dacht het dus even niet meneer of mevrouw de kapper.

16. Je haar past nooit op een selfie

Heb je uren met je haar in de krul gezeten voor dat ene feestje, zit het werkelijkwaar perfect, kun je het niet op je selfie krijgen omdat Instagram heeft bepaald dat het vierkant moet zijn. En tsja dat past even niet. Als je hele haar erop moet dan ben jij té mini om nog op te vallen. Fijn..