Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 5 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

6 manieren om je wimpers te krullen zonder wimperkrultang

Heb jij jezelf er weleens op betrapt dat je de deur uit bent gerend zonder mooi gekrulde wimpers? Met onze tips kun je zelfs on the go je wimpers krullen.

1. Twee-in-één mascara

Je kunt je mascara makkelijk als wimperkruller gebruiken. Knijp je oog dicht en duw het mascaraborsteltje vanaf de aanzet omhoog. Geef hierbij een beetje kracht zodat je je wimpers omhoog duwt. Dé truc van één van de master visagisten van Bobbi Brown.

2. Warme handen

Met een klein beetje druk en warmte kun je ook je wimpers krullen. Verwarm je vingers met je adem en druk ze daarna tegen je wimpers aan zodat ze omkrullen. Hou dit tien seconden vast en herhaal indien nodig. Eindig met een laagje mascara.

3. Aloë vera

Je kunt ook een paar druppels aloë vera op je vingers aanbrengen en daarna je wimpers naar je arcadeboog krullen. Herhaal deze handeling een paar keer om de krul te behouden.

4. Gebruik een lepel

Verwarm de lepel met warm water en leg vervolgens de lepel op je oog. Buig je wimpers over het randje van de lepel en hou dit ongeveer tien seconden vast.

5. Wattenstaafje

Nadat je je mascara hebt aangebracht duw je je wimpers bij de aanzet omhoog met het plastic van een wattenstaafje. Wanneer je mascara opdroogt blijven ze in deze positie staan.

6. Warme tandenborstel

Hou een (schone!) tandenborstel onder de warme kraan, en maak hem droog in een handdoek. Kam hierna je wimpers door, beginnend bij de aanzet van de wimpers. Stop een paar seconden aan het einde van de wimpers om zo de krul te creëren.