Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 4 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

5 x waarom je van seks een prachtige huid krijgt

We weten al dat seks gezond voor je is. Dat het helpt bij de verbranding van je eten. Dat het natuurlijk leuk is en fijn. Maar wist je ook al dat het je een fantastische huid bezorgt? Altijd goed om te weten:

1. Levendige huid

Seks = een workout (de meest fijne die er bestaat). Als je fysiek bezig bent gaat je bloedsomloop omhoog. Dat komt omdat seks je hartslag verhoogt. Dat zorgt weer voor extra circulatie en voila. Je huidje à la dat Chanel model is geboren.

2. Seks = natuurlijke make-up

Jaloers op de glow van J.Lo? Hoeft niet meer. Je krijgt ‘m zelf door even met je lover tussen de lakens te duiken. Je make-up kun je daardoor overslaan. Blush? Niet nodig, je krijgt vanzelf rode wangen. Bronzer? Je hebt al kleur genoeg. Lip plumper? Ook niet nodig. Je lippen worden door de bloed circulatie vanzelf voller en roder. En daarmee is lippenstift ook al overbodig.

3. Doei rimpels, psoriasis en andere vervelende huidirritaties

Stress slaat op je huid. Daardoor kun je eerder rimpels krijgen en zelfs je psoriasis kan erger worden als je stress hebt. Seks helpt tegen de stress. Het laat je ontspannen. Doe je het een paar keer? Dan wordt je huid iedere keer een stukje beter. Fijn.

4. Ook doei: puistjes en acné

Seks helpt je hormoonlevel te verlagen. Dat betekent dat als jij puistjes of acné hebt wat wordt veroorzaakt door je hormonen, dan kan het wel eens helpen om regelmatig seks te hebben.

5. Uitzweten van onzuiverheden

Ahhh fijn. Van seks ga je zweten en daarmee openen je porieën waardoor je onzuiverheden eruit zweet. Ook zweet geeft je een natuurlijke glow. Enige issue? Je moet wel zo snel mogelijk die onzuiverheden van je lichaam verwijderen. Maar hey, je moet er wat voor over hebben.