Redactie
Redactie Life 30 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Herkenbaar: 11 x struggles die iedereen heeft met Oud en Nieuw (vooral dit jaar)

Met Oud en Nieuw heb je altijd een beetje een haat-liefde verhouding. Voor een feestje ben je natuurlijk wel te porren, maar met oudejaarsavond is alles anders. Je doet er alles aan om een spectaculaire avond te hebben, maar hebt tegelijk altijd het idee dat het ergens anders leuker is. Zucht, deze struggles herkennen we allemaal.

De leukste feestjes worden georganiseerd op de laatste dag van het jaar. Daarom willen we graag helemaal uit pakken deze avond, maar dat gaat niet zonder slag en stoot. Hoewel dat dit jaar heel anders is, kan je er thuis ook gewoon een feestje van maken (met z’n 3en).

11 struggles die iedereen heeft met Oud en Nieuw

Hoe veel zin we er ook in hebben, iedereen komt de volgende 11 struggles tegen tijden Oud en Nieuw.

1. Je weet niet met wie je het zal vieren

Als je een lover hebt is het altijd de vraag: met zijn of haar vrienden of met jouw vriendinnen. En als je single bent is het dilemma vaak nog groter. Ga je naar je familie, met je single vriendinnen op stap of ga je bij stelletjes zitten?

2. Je hebt het idee dat je een spectaculair feestje móet hebben

Het is immers Oud en Nieuw. Bovendien gaat iedereen in je omgeving vragen wat je hebt gedaan en hoe je avond was en dan wil je natuurlijk wel met een mooi verhaal op de proppen komen.

3. Iedereen legt z’n plannen pas op het aller-állerlaatste moment vast

Vooral irritant als je zelf wat wilt organiseren. Als je mensen uitnodigt hoor je voornamelijk: ‘ik weet het nog niet.’ En ook op de dag zelf zeggen nog redelijk wat mensen af, omdat ze toch voor een ander feestje gaan.

4. Je hebt altijd het idee dat er ergens anders een leuker feestje is

Typsich geval van FOMO (fear of missing out). Je lijkt nooit de goede keuze te hebben gemaakt tijdens Oud en Nieuw.

5. Er is altijd een kledingcrisis met Oud en Nieuw

Op het feest is het warm, maar buiten bij het vuurwerk is het koud. Wel of geen hakken? Het staat mooi, zelfverzekerd en sexy, maar hou je het dan echt de hele nacht vol met Oud en Nieuw? En welke outfit is het beste bestand tegen regen?

6. Je weet niet of je voor of na middernacht weg zal gaan

Eerst een huisfeestje is wel zo gezellig. Maar als het dan eenmaal twaalf uur is geweest heb je eigenlijk geen zin meer om te gaan. Want het was net zo gezellig. Als je toch de stad in gaat is het eigenlijk altijd een anticlimax.

7. Je wilt niet voor twaalf uur al laveloos zijn met Oud en Nieuw

Want de nacht is lang baby. It’s Oud en Nieuw.

8. Je wil je vol eten met oliebollen maar ook gezond het nieuwe jaar in gaan

De ‘eet alles’-excuses van kerst kun je niet meer gebruiken, maar je goede voornemens om gezond te worden gaan pas op 1 januari in. Hm, misschien kun je die oliebollen maar beter opeten, dan zijn ze in het nieuwe jaar tenminste op en kom je dan niet in de verleiding.

9. Je weet niet wie je als eerste gelukkig nieuwjaar zal kussen

En wat als je met een oneven aantal mensen bent en iedereen iemand omhelst en jij alleen over blijft? Dat is vast een voorbode voor een heel eenzaam jaar.

10. Het voelt of je verplicht een nieuwe start moet maken met Oud en Nieuw

Terwijl jij je doelen het hele jaar voor ogen wilt houden. Bovendien ben je best tevreden met hoe je leven er nu uit ziet, waarom zou je per se goede voornemens moeten hebben?

11. Je kunt niemand bereiken maar blijft het toch proberen

Je wilt je ouders en vriendinnen die niet bij je zijn nú een gelukkig nieuwjaar wensen, maar je hebt geen bereik. Uiteindelijk komt jouw om twaalf uur verstuurde berichtje de volgende ochtend pas aan. Als je de kater al voelt opkomen… bleh.

Lees ook: 5 x dingen om op NYE te doen als je met een kleine groep bent maar er toch een knalfeest van wilt maken