Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 31 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Iets voor jullie? Dit zijn de 4 grootste voordelen van een open relatie

Zeker niet iedereen is hiervoor gemaakt, maar ook behoorlijk wat mensen wél. Geloof jij niet in monogamie of willen jij en je partner elkaar juist alle ruimte geven? Dan is een open relatie misschien wel weggelegd voor jullie. Hoewel daar soms nog heel negatief over wordt gedacht heeft dat namelijk behoorlijk wat fijne voordelen.

Jullie hebben allebei zoveel liefde om te delen, met elkaar maar ook met anderen.

Voordelen van een open relatie

Het hebben van een open relatie is voor sommigen dé manier om samen gelukkig oud te worden. Waarom? Dat lees je hier.

1. Jullie bieden elkaar ruimte en vrijheid

Het fijne aan het hebben van een open relatie is dat er veel ruimte is voor elkaar en jullie die elkaar ook bieden. Er is geen (of weinig) sprake van jaloezie en dat vinden veel mensen erg prettig.

2. Jullie vertrouwen elkaar juist meer

Omdat jullie doelbewust kiezen voor een open relatie, is de vertrouwensband juist enorm sterk. Jullie betrekken elkaar hierbij natuurlijk in elkaars proces van daten of als iemand seks heeft met een ander wordt dat eerlijk besproken. Hier hebben jullie namelijk duidelijke afspraken over gemaakt waardoor jullie elkaar juist heel erg vertrouwen.

3. Je kan de liefde delen

En ook dit is iets heel moois. Jij hebt zoveel liefde te geven dat het fijn kan voelen om dit met meerdere mensen te delen. Daar word je zelf ook gelukkiger van.

Zou jij wel een triootje willen proberen? Download dan deze 5 apps om de perfecte partners te vinden

4. Je hebt ruimte voor iemand anders

En ook dit is een pre. Als je niet in monogamie gelooft of juist graag regelmatig een andere bedpartner hebt, krijg je daarvoor de ruimte in een open relatie. Je weet wat je aan je partner hebt, en het maakt je misschien zelfs wel gelukkiger als het geen vereiste is altijd alleen maar met hem of haar samen te zijn.