Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 23 okt 2019
Leestijd: 4 minuten

11 x vragen waarvan de antwoorden bepalen of jullie de rest van je leven samen blijven

Waarschijnlijk zijn jullie al even samen, voordat jullie elkaar eeuwige trouw en de rest van jullie leven beloven. Maar stel hem toch nog even deze vragen. Want dan weet je zeker dat het goed zit tussen jullie lovebirds.

1. Waarom houd je van me?

Soms weet je het niet precies. Je houdt van iemand omdat je van iemand houdt. Je voelt het gewoon met heel je lichaam. Maar toch weet hij écht wel waarom hij voor jou is gevallen. Waarom jij hem gelukkig maakt. Wat aan jou er voor zorgt dat hij van je houdt.

2. Waarom wil je de rest van je leven met mij delen?

En het antwoord ‘omdat ik van je houd’ is niet goed genoeg. Want natuurlijk wil je bij iemand zijn omdat je van die persoon houdt. Maar heb je ook dezelfde ideeën over de toekomst? Je lover zou je moeten kunnen vertellen welke ervaringen hij in de toekomst graag met je zou willen delen. Al zijn het kleine dingen, waarom wil hij ze met jou delen.

Het is belangrijk om dezelfde normen en waarden te delen. Helemaal als jullie later besluiten een kindje te nemen. Als je lijnrecht tegenover elkaar staat, brengt dat veel problemen met zich mee.

3. Maak ik je gelukkig?

Misschien wel het belangrijkste van alle vragen. Want als je elkaar ongelukkig maakt, dan voel je je gevangen in je relatie. Terwijl je je juist heel vrij zou moeten voelen, juist doordat jullie samen zijn.

4. Kun je me accepteren zoals ik ben?

Inclusief moodswings, slechte gewoontes en fouten? Er zijn altijd dingen die je aan elkaar wilt veranderen, maar kun je de ander ook accepteren met alle ’negatieve’ kanten?

5. Kun je met me lachen?

Vindt hij je grappig? Weet hij welke humor jij leuk vindt? Weet hij je op te vrolijken als je humeur tot beneden het vriespunt was gedaald?

6. Blijf je ook bij me in de moeilijke tijden?

De goede tijden zijn makkelijk, maar blijft hij ook bij je als het niet goed gaat? Als het even niet lekker loopt tussen jullie bijvoorbeeld of als er iets in je leven gebeurt waar je mee worstelt. Moeilijke tijden kunnen je relatie vernietigen, maar ze kunnen jullie ook sterker maken als koppel. Als je daarvoor vecht tenminste.

Het is bewezen dat wanneer je een rocky periode hebt in je relatie, je altijd terug moet kunnen gaan naar wat jullie ooit verbond. Jullie gezamenlijke interesse in films of eten bijvoorbeeld. Definieer dit en spreek dit uit.

7. Wat vind je aantrekkelijk aan mij?

Liefde gaat natuurlijk niet (alleen) om uiterlijk, maar je wilt best graag horen wat hij mooi aan je vindt.

8. Wil je kinderen?

Het is belangrijk dat jullie hier hetzelfde over denken. Misschien denk je ‘oh hij draait nog wel bij’, maar dat weet je niet. En kinderen krijgen ja of nee is een beslissing die je hele leven verandert. Willen jullie allebei kinderen? Zal hij een goede vader zijn? Dat laatste weet hij natuurlijk niet, maar hij kan wel beloven daar altijd zijn best voor te doen.

9. Zul je je best blijven doen in bed?

In het begin is alles spannend en opwindend, maar na een tijdje ken je elkaars lichaam en weet je precies wat de ander tot een hoogtepunt gaat brengen. Je kunt je er makkelijk van af maken, maar het is wel goed om je best te blijven doen voor elkaar tussen de lakens.. Het is niet de bedoeling dat meneer zijn kwakje dropt en in slaap valt. Hij mag best beloven dat hij je de rest van je leven naar adem zal laten snakken.

10. Help je me als ik hulp nodig heb?

Is hij bereid je te helpen? Of het nou is omdat je niet weet hoe je een lamp op moet hangen of financieel, als jij bijvoorbeeld je baan hebt verloren. En wil hij je helpen als je ziek bent? Of zelf sommige dingen niet meer kunt doen, lichamelijk? Zal hij voor je zorgen? Op wat voor manier dan ook?

11. Kun je beloven dat je ons altijd op de eerste plek zet in je leven?

Zal hij jou en jullie relatie altijd op de eerste plaats zetten? Tuurlijk willen jullie ook dingen zonder elkaar doen, met jullie vrienden, maar hij houdt daarbij altijd rekening met jouw wensen en gevoelens. Jullie relatie is voor hem het belangrijkste in het leven en alles daarnaast is precies wat het is, daarnaast.

Blijven jullie echt voor altijd samen? Check het hier: Quiz: hoe lang blijven jij en je lover bij elkaar?