Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 23 okt 2019
Leestijd: 5 minuten

Wil je weten hoe populair je bent op basis van je sterrenbeeld? Check dan dit rijtje

In je puberteit draait het vaak over de mate waarin je populair bent op school. Want hóe populairder je bent, hoe stoerder. Gelukkig weten we tegenwoordig wel beter. Tóch leuk om te weten welke sterrenbeelden de meest populaire meiden blijken te zijn.

Als je behoort tot de minder populaire sterrenbeelden wees dan niet getreurd. Hoogstwaarschijnlijk heb jij een verrekt goed reden waarom je niet geliefd hoeft te zijn door iedereen.

Ranking: van meest populaire tot minst populaire sterrenbeelden

Ja je leest het goed, er is een heuse ranking van de meest én minst populaire sterrenbeelden. Ben je benieuwd wat jou plekje is tussen nummer 1 en 12?

Even voor de duidelijkheid: nummer 1 is het méést populair en nummer 12 is het mínst populair.

1. Het populairste sterrenbeeld: Leeuw

Helemaal verbazingwekkend is dit niet. De Leeuw staat namelijk maar wat graag in het middelpunt én heeft ook veel oog voor haar omgeving. Ze zijn aantrekkelijk, enorm optimistisch en barsten van de energie. Daarnaast zijn ze ook áltijd aardig, ook als ze zelf een rot dag hebben. Gek is het dus niet dat mensen graag dit sterrenbeeld om zich heen hebben. Daarnaast zijn het ook enorme carriere tijgers (of zullen zeggen leeuwen?) waardoor veel mensen tegen ze opkijken. Allemaal ingrediënten op de állerpopulairste te zijn.

2. Boogschutter

De Boogschutter heeft een hele open persoonlijkheid. Ze kennen geen taboe en beschikken over humor, oftewel perfecte combinatie in ongemakkelijke situaties. Ze maken van elke situatie een fijne situatie. Veel mensen willen bevriend zijn met de Boogschutter omdat ze een groot hart hebben en héél vrijgevig zijn. Maar lieve Boogschutter, pas op dat je niet populair wordt omdat je álles wilt delen.

3. Vissen

Dit sterrenbeeld doet álles voor een ander. Ze zijn dan ook totaal niet egoïstisch ingesteld. Ze zijn heel erg creatief waardoor ze het talent hebben om zaken vanaf een andere kant te kijken én dit over te dragen. Ze zijn gek op feestjes en omringen zich graag met mensen. Heel soms hebben ze een eigen momentje maar die pakken ze geruisloos. Voordat je het weet organiseert Vissen weer een te gek feest. Gek is het niet dat dit sterrenbeeld de top 3 populariteit met trots afsluit.

4. Ram

De ram heeft een grote liefde voor avontuur. Gek is het ook niet dat ze best populair zijn bij andere mensen. Dit sterrenbeeld houdt ook wel van competitie, maar gek genoeg kost ze dat niet de kop in vriendschappen. De Ram zorgt er namelijk voor dat haar vrienden allemaal de beste versie van zichzelf zijn én alles uit het leven halen. Ze hebben een bijzondere energie die iedereen een beetje mee wilt pikken.

5. Tweelingen

Tweelingen heeft het talent om áltijd een overeenkomst te zien tussen haar en een vriend of vriendin. Dit is een van de sterrenbeelden die er voor zorgt dat andere mensen zich gehoord en gewaardeerd voelt. Heb je een slecht humeur of ben je onzeker? Zoek dit sterrenbeeld op en je weet zeker dat je dag alsnog goed afloopt.

6. Het sterrenbeeld wat voor het gemiddelde gaat: Weegschaal

De Weegschaal staat er om bekend dat ze politiek correct zijn en dat ze zaken van twee kanten kunnen bekijken. Daarnaast vindt dit sterrenbeeld het ook best belangrijk om aardig gevonden te worden. Ze zijn namelijk nog wel eens onzeker of ze wel het juiste doen, maar dat is onnodig. Dit sterrenbeeld zal nooit iemand kwetsen waardoor ze terecht in de middenmoot nét zoals de naam van haar sterrenbeeld doet vermoeden: de pérfect afgewogen Weegschaal.

7. Waterman

Waterman heeft het talent om iedereen in zijn of haar waarde te laten. En dan vooral zichzelf te mogen zijn. Dit sterrenbeeld is ook altijd zichzelf, waardoor andere mensen ze al snel mogen en accepteren. Maar de Waterman kan soms ook totaal zijn of haar eigen plan trekken. Dit is een sterrenbeeld die je in élke groep er bij kunt hebben voor de juiste portie eigenheid.

8. Stier

Dit sterrenbeeld heeft stijl waardoor mensen graag naar deze persoon kijken. Ze zijn niet verlegen en doen graag hetgeen waar ze goed in zijn. Ze zijn namelijk vaak écht ergens goed in. Mensen raken snel onder de indruk van dit sterke sterrenbeeld. Maar dit sterrenbeeld kan heftig zijn in discussies en sluiten niet snel een compromis in een vriendschap wat soms stof doet opwaaien. Ze worden altijd bewonderd maar toegankelijk zijn ze soms wel én soms opeens helemaal niet.

9. Kreeft

De Kreeft is een enorm gevoelig sterrenbeeld. Ze voelen alles haarfijn aan en pikken emoties van anderen snel op, een waardevol talent. Dat is dan ook de reden dat dit sterrenbeeld eerder twee goede vrienden heeft dan 20 vage vrienden. Populair zijn vinden ze dan ook helemaal niet belangrijk. Ze willen mensen om zich heen hebben die ze kunnen vertrouwen.

10. Steenbok

Dit gezellige sterrenbeeld heeft gek genoeg totaal geen behoefte om populair te zijn. Ze hebben het namelijk altijd gigantisch druk in hun leven: carrière maken en doelen behalen. Vaak heeft de Steenbok een aantal hechte vrienden en zwerven er omheen wat vage kennissen die ze gezellig vinden. Die vage kennissen zijn vaak collega’s, want dit sterrenbeeld brengt de meeste tijd door op werk. Ze hebben geen behoefte om nieuwe vrienden te maken en vinden het zelfs een beetje ongemakkelijk. Oeps.

11. Maagd

De Maagd maakt niets mooier in het leven wat soms confronterend is voor andere mensen. Dit sterrenbeeld is ook niet door iedereen geliefd. Ze kunnen enorm kritisch zijn en daar is niet iedereen tegenop gewassen. Maar de Maagd vindt dit totaal geen probleem. Ze zijn vaak zeker van hun talenten en goede kanten en willen alleen mensen om zich heen hebben die dat zien. Dit sterrenbeeld haat de, in zijn ogen, gemaakte wereld. Maar pas op Maagd, het mag soms wel iets minder bot en kritisch zijn.

12. Het minst populaire sterrenbeeld: Schorpioen

En dan zijn we aangekomen bij het minst populaire sterrenbeeld: de Schorpioen. Dit sterrenbeeld beleeft haar leven graag intens. En dit verwachten ze ook van vriendschappen. Echter blijkt vaak dat gelijkgestemde mensen schaars zijn. Ook vindt de Schorpioen weinig mensen interessant genoeg om mee om te gaan. Het moet iemand zijn met een uitzonderlijk karakter waar ze goede gesprekken mee kan hebben. Maar als je eenmaal vrienden bent met de Schorpioen dan weet ze dat ze het 100% meent. En als dat niet zo is dan merk je dat héél snel.

Meer over één van de sterrenbeelden: de Weegschaal