Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Seks 16 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Kiss me baby: 12 soorten kusjes en zoenen en wat ze betekenen

In ons leven zoenen we heel wat af en dat is fijn, want zoenen voelt goed en het kan ook nog eens hartstikke romantisch zijn. Een goede kus-sessie is gezond, dus let’s kiss! Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om iemand te zoenen en allemaal hebben ze een andere betekenis.

12 soorten zoenen en hun betekenis

1. De French kiss

Dit is dé zoen onder de zoenen. De French kiss zit vol passie, liefde en intimiteit. Een écht goede French kiss kan het begin zijn van een sessie tussen de lakens, want het is een opwindende zoen.

2. Een kus op je voorhoofd

Vaak is dit de ik-ben-trots-op-je kus die je van je ouders of grootouders krijgt, maar een kus op je voorhoofd kan ook heel liefkozend zijn als deze kus van je partner komt. Deze kus geeft veiligheid en geborgenheid, helemaal wanneer hij gecombineerd wordt met een stevige knuffel.

3. Een kus in je nek

Je nek is een kwetsbaar gedeelte van je lichaam en dat maakt deze kus dan meteen ook kwetsbaar. Het is een flirterige kus die je vaak alleen geeft wanneer je je bij elkaar op gemakt voelt.

4. Een luchtkusje

Een luchtkus is meer een begroeting dan een romantisch gebaar. Je kunt ook een luchtkus geven aan vrienden met wie je een platonische relatie hebt.

5. Een kus op de hand

Deze kus doet ons denken aan Bridgerton en het is minstens net zo romantisch als in de serie. Het is een elegante begroetingswijze met een vorstelijk randje. Fun fact: wist je dat de lippen de hand nét niet raken met een handkus?

Dit karakter uit Bridgerton ben jij op basis van jouw sterrenbeeld

6. Vlinderkus

Nog zo’n lieve kus is de vlinderkus. Je lippen hoeven hier het werk niet te doen – bij de vlinderkus raken de wangen van twee personen elkaar aan en “fladderen” de wimpers tegen elkaar aan. Het is een onschuldige kus die je vaak ziet in een beginnende relatie.

7. Kus op de wang

Als je iemand op de wand kust, dan kan dat zijn op vriendschappelijke manier. Denk aan de drie zoenen die we in Nederland op verjaardagen geven. In een relatie kan een stevige zoen op de wang ook leiden tot meer omdat er dan een romantisch gevoel bij komt kijken.

Vraag maar raak: dit zijn 30 leuke vragen om te stellen aan je lover

8. De bijt-op-de-lip kus

Naughty! Deze kus is ondeugend en speels. Met deze kus wordt er zachtjes in de (onder)lip van de ander gebeten en het kan een fijne manier zijn om de French kiss net wat meer pit te geven.

9. Kus op de oorlel

Jouw oorlellen bevatten een hoop zenuwuiteinden en daarom kan een kus op je oorlel heel erotisch aanvoelen. Deze kus is kwetsbaar en vol passie.

10. De kus op een geslachtsdeel

Dit is nog niet hetzelfde als orale seks, maar het kan er zeker wel toe leiden. Deze kus kan zowel op ondergoed gedaan worden als op de blote huid.

11. De neuskus

Een kus door elkaars neus tegen elkaar aan te wrijven (of neusie-neusie, zoals ze in de film Minoes zeggen) is bij de Eskimo’s heel gewoon om dat hun lippen aan elkaar vriezen wanneer ze elkaar een kus op de lippen zouden geven.

12. De Spiderman kus

Dit is toch het toppunt van romantiek? Is de Spiderman-films hangt Spiderman vaak ondersteboven en dat is precies waar de naam van deze kus vandaan komt. De makkelijkste manier om deze kus uit te voeren is wanneer de één ligt (op bed, op de bank) en de ander over de partner heen hangt. Hiermee raakt jouw kin de neus van je partner aan, en andersom.

Wedden dat jij deze 10 dingen over zoenen nog niet wist?

mindbodygreen