Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 16 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Beginnen met hardlopen? 7 tips om je op weg te helpen

Het wordt langzaam weer lekkerder weer, het zonnetje laat zich vaker zien, en mede daardoor zien we buiten ook steeds meer hardlopers. Als jij ook wilt beginnen met hardlopen dan hebben we hier 6 tips voor je die je op weg helpen.

Who run the world? Girls!

Beginnen met hardlopen doe je met deze tips

1. Bouw langzaam op

Natuurlijk zouden we het liefste allemaal 10 kilometer zonder enkele moeite rennen en er ook nog eens flawless uitzien terwijl we dat doen, maar dat is helaas niet de realiteit.

Het is belangrijk om langzaam op te bouwen, dus begin eens met 1 kilometer. Of met 1 minuut rennen, 1 minuut lopen en bouw dat op. Laat jouw lichaam wennen aan het hardlopen en voorkom blessures.

2. Investeer in goede schoenen

Hardlopen is een goedkope sport want je hebt er geen duur sportschoolabonnement of andere spullen voor nodig. Het enige waar je wel in moet investeren, zijn goede hardloopschoenen. Rennen op verkeerde schoenen kan voor blessures zorgen en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Welke schoenen je moet kiezen, daar kunnen we je niet in adviseren want dat is voor iedereen anders. Vraag om hulp bij een schoenen- of sportwinkel voor jouw beste paar.

3. Vergeet je sportbh niet

Of je nou flinke borsten hebt of niet, een stevige sportbh is voor vrouwen een must. Wanneer je deze niet draagt, kunnen je borsten behoorlijk in de weg hangen met het hardlopen.

Last van een opgeblazen gevoel na het sporten? Hier kan het door komen!

4. Ren met een beginnersschema

Internet staat vól met beginnersschema’s om het hardlopen onder de knie te krijgen. Maak daar gebruik van en bouw op deze manier je conditie geleidelijk op.

5. Apps zijn je beste vriend

Er zijn ook talloze apps waarmee je kunt hardlopen. Deze apps geven precies aan wanneer je moet rennen, wanneer je pauze kunt nemen, en hoe veel kilometers je die dag het beste kunt rennen om progressie te maken. De bekendste app is Hardlopen met Evy maar er zijn er zeker nog meer, dus kijk vooral welke app jij het fijnste vindt.

6. Bepaal de route

Vooraf een route bepalen kan handig zijn omdat je dan niet in benarde situaties terecht komt. Je wilt tijdens je rondje natuurlijk niet verdwalen, of op grondgebied terecht komen waar je niet lekker kunt rennen. Houd er ook rekening mee dat wanneer je ‘s avonds de deur uit gaat, je niet door wijken rent waar je je niet prettig voelt.

7. De muziek

Laten we niet vergeten hoe belangrijk de muziek is! Sommige mensen lopen liever zonder muziek in hun oren, maar persoonlijk rennen we het liefste met. Zorg ervoor dat je een fijne playlist hebt met liedjes waar je energie van krijgt, zodat.

Kick some ass – Met deze playlists op Spotify wordt je workout een feestje