Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 11 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Kick some ass – Met deze playlists op Spotify wordt je workout een feestje

Je voelt je heerlijk als je eenmaal hebt gesport, maar man, jezelf er toe zetten is toch nog wel een dingetje. Je kamer opruimen, uitgebreid de was doen: allemaal dingen die opeens interessanter lijken dan een workout doen. En zeg eens eerlijk, we weten toch allemaal dat dit uitstelgedrag is.

Een beetje motivatie is niet overbodig, dachten wij zo. En hoe kan je daar nou beter voor zorgen dan motiverende playlists op Spotify aan te slingeren? Niet alleen leuk om je workout überhaupt mee te beginnen, maar ook ideaal om te zorgen dat je de hele workout gemotiveerd blijft.

Muziek tijdens het sporten

De één houdt van hele harde muziek terwijl de ander liever haar workout uitoefent onder het genot van een motiverende podcast. No worries, we hebben aan iedereen gedacht. Hieronder staan onze favo playlists. Succes, fitgirls (to be).

1. Lijst van Saints & Stars

Misschien ben je nog niet bekend met de Amsterdamse sportschool Saints & Stars waar zij deze heerlijke muziek draaien, maar je kunt wel alvast kennis maken hun samengestelde muzieklijst. Als je hier niet door gemotiveerd wordt, weten wij het ook niet meer.

2. De Work-out Music 2020 lijst

Deze heerlijke lijst staat vol met hitjes waarop jij lekker kan ‘beuken’. Houd jij dus van pop-muziek tijdens het sporten? Dan ben jij bij dit lijstje op het goede adres.

3. Workout Twerkout

Wanneer jij je female power extra wil voelen, je on top of the world wil voelen, luister dan alsjeblieft deze lijst. Wij worden er helemaal wild van.

4. Renlijstje

Dit heerlijke lijstje, samengesteld door Simone, is puur en alleen gefocust op hardlopen. Deze vrolijke nummers slepen je er écht doorheen. Wedden dat jij binnen no time de 10 kilometer aantikt?

5. High Studios podcast

De Amsterdamse sportschool High Studios heeft sindskort hele motiverende podcasts op Spotify uitgebracht. Hierin schenken zij aandacht aan cardio, kracht en stretch-oefeningen. Na 45 minuten ben jij helemaal afgemat. Maar lekker dat het is!

6. Faut lijstje

Dit lijstje is wel een van onze favorieten. Heerlijk voor bij het rennen en het houdt je echt op de been. De nummers komen uit de 80 en 90-jaren en zijn stuk voor stuk mega motiverend. Try it by yourself.

Spotify’s nieuwe dienst

Wil je toch het allerliefst je eigen playlist gewoon lekker zelf samenstellen? Dat kan! Omdat muziek een sterke motivator is voor tijdens het sporten (lees: we kunnen niet zonder) heeft Spotify namelijk een nieuwe interactieve dienst “Soundtrack Your Workout” gelanceerd. Hiermee kun je super makkelijk nieuwe persoonlijke muzieklijstjes samenstellen.

Door het beantwoorden van een paar simpele vragen (bijvoorbeeld welke workout jij fijn vindt, en hoe lang jij gemiddeld sport) krijg je je personal playlist die toepasselijk is op jouw work-out. Hoe fijn en handig is dit?

Lees ook: Shop till you drop: 5 x onze favorieten sport items waardoor het sporten een stuk leuker wordt