Emma Plasmans
Emma Plasmans Beauty en Style 11 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor eens en altijd: zó maak je krullen met een stijlstang

Meiden met steil haar opgelet: altijd al gedroomd van een wilde krullenbos? Maar heb je geen idee hoe jij een curly look tevoorschijn kan toveren? Op deze manier kun jij je haren krullen met een stijltang.

Er is vaak verwarring rondom de stijltang – veel mensen gaan er vanuit dat je hiermee alleen je haar kunt stijlen. Maar niets is minder waar… Lees snel verder om te ontdekken hoe je je beachywaves-look creëert.

Haren krullen met stijltang

Je haar krullen met een stijltang is echt makkelijker dan je denkt. Het kan misschien eventjes duren voordat je de juiste techniek onder de knie hebt, maar met onze tips gaat dat vast en zeker lukken. Aangezien niet iedereen dezelfde soort krullen wil, hebben wij verschillende soorten manieren gevonden hoe jij het beste je haar kan krullen met een stijltang.

Pssst, vind jij het leuk om te weten hoe jij je haar mooi in model föhnt? Lees dan dit artikel.

Verschillende methodes om je haar te krullen

De eerste methode, is misschien wel de meest gebruikte methode. Toch vinden mensen dit ook direct de moeilijkste methode omdat je je stijltang op een bepaalde manier moet vasthouden, wil je de juiste krullen creëren. Hieronder staat een duidelijke tutorial weergegeven waarin je precies kunt zien hoe je te werk kunt gaan.

Daarnaast is er ook een hele leuke tutorial waarin talloze verschillende methodes worden uitgelegd. Van de mini krulletjes tot aan de beachywaves-look. Wedden dat er een geschikte methode voor jou tussenzit?

Kort haar en krullen maken met de stijltang

Meiden met wat kortere lokken niet getreurd, je kunt wel degelijk met kort haar krullen maken. Het is alleen even een kwestie van weten hoe je dit precies moet doen. We hebben voor jou een superhandig filmpje gevonden waarin je precies kunt zien hoe jij een krullenbos tevoorschijn tovert.

Ben jij benieuwd hoe kort haar jou zou staan? Je ziet het hier.

Welke stijltang kun je gebruiken?

Dan rest er natuurlijk nog maar één vraag: ‘welke stijltang is nou het beste?’ Het is heel belangrijk dat je een stijltang van goede kwaliteit koopt. Je haar is en blijft iets waar je voorzichtig mee moet zijn en waar je goed voor moet zorgen. Je wil dus niet dat je je haren beschadigd door een goedkope, slechte stijltang waarmee je je haren letterlijk frituurt.

Gebruik bijvoorbeeld de stijltang van Dyson, stijltang van José Eber of de stijltang van CHI. Kost misschien wat, maar dan heb je ook zeker wat. En je weet wat ze zeggen: goedkoop is duurkoop. 😉

Lees ook: 5 x écht goede haarmaskers die je quarantainekapsel instant herstellen