Zara Bircan
Zara Bircan Love & Seks 30 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Je ex blokkeren op social media? 3 redenen om dat juist niet te doen

Een ex volledig achter je laten, is het nodig of niet? Er zijn genoeg mensen die beter met hun ex om kunnen gaan buiten een relatie om. Om de volgende redenen hoef je je ex dus (nog) niet te blokkeren op sociale media.

Als je je ex niet telkens voorbij wilt zien komen op je tijdlijn, nemen wij het je niet kwalijk. Maar je kan er juist ook sterker uit komen door het te accepteren en je ex bevriend te houden op sociale media.

Je ex niet blokkeren op sociale media

Sta je op het punt om je ex te blokkeren op al je sociale media? Wacht daar dan nog even mee. Om de volgende drie redenen hoef je dat niet per se te doen.

1. Je bent eroverheen

Als je weet waarom het niet werkte en jullie allebei beter verdienen, is er geen reden om de blokkeerknop erbij te halen. Je gunt elkaar het beste, zelfs als dat met een ander is. Als je weet dat nieuwe foto’s geen herinneringen (of spijt) meer oproepen, kan je je ex online blijven volgen.

2. Het is al een tijdje uit

Vooral als je ex ineens als vriendensuggestie opduikt, lijkt het misschien gek om hem of haar als vriend toe te voegen. Maar als het al een tijdje uit is, is het niet gek als je (als vrienden) nieuwsgierig bent naar het leven van de ander. Misschien heeft je ex nu wel een nieuwe baan? Daar kan je als oude vriend(in) nog simpelweg blij voor zijn.

3. Als hij of zij een nieuwe vriend(in) heeft

Misschien is een foto van je ex met zijn of haar nieuwste vlam niet het eerste dat je wilt zien als je Instagram opent. Maar heeft je ex een nieuwe relatie, dan weet je zeker dat je ex over je heen is. En waarom zou jij je dan nog druk maken? Als je elkaar te vriend houdt op sociale media, ben jij sterk genoeg om je eroverheen te zetten.

4. Je bent zelfverzekerd

Heb je je ex nog steeds op je sociale media, dan laat je zien dat je zelfverzekerd en onafhankelijk bent. Jij kunt nog steeds in contact blijven met mensen, zelfs als het niet is gegaan hoe je wilde. Het is niet nodig voor jou om mensen te blokkeren, aangezien je met iedereen nog overweg kunt.

Lees ook: